Realitatea Gorjeana

La Universitatea „Constantin Brâncuşi” – Se depun candidaturile pentru funcţia de rector

 | 12 ianuarie 2012, 13:15 | 0 comentarii | 

ucbÎncepând de astăzi şi până în data de 27 ianuarie anul curent, se pot depune candidaturile pentru funcţia de rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Campania pentru prezentarea programului managerial şi a echipei propuse de viitorul rector va începe în 4 februarie şi va dura o săptămână, până pe 11 februarie. Alegerile vor avea loc pe 13 februarie.

Semnatura eletronica CertDigital

Pregătirea procesului electoral pentru alegerea viitorului rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu este în linie dreaptă. „Începând de astăzi, 13 ianuarie 2012 şi până în data de 27 ianuarie se pot depune candidaturile pentru funcţia de rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi”. Acestea se depun la Registratura instituţiei”, a confirmat prorectorul Mihai Cruceru.

Cruceru: „Oricine poate candida”

Potrivit reprezentanţilor UCB Târgu-Jiu, pentru funcţia de rector poate candida oricine îndeplineşte anumite condiţii. „Poate candida oricine îndeplineşte condiţiile prevăzute de Legea Educaţiei şi de Carta universităţii. Candidaţii trebuie să depună odată cu cererea de candidatură şi C.V.-ul, oferta managerială, planul strategic, planul operaţional şi propunerile pentru echipa de conducere. Toate aceste documente trebuie să fie atât în format tipărit, cât şi electronic pentru a putea fi diseminate”, a explicat Mihai Cruceru. În ceea ce priveşte campania pentru alegeri, Cruceru a declarat că „perioada campaniei electorale este 4-11 februarie 2012, timp în care se pot organiza întâlniri în universitate cu membrii comunităţii academice pentru expunerea ofertei manageriale”.

Primul tur de scrutin, pe 13 februarie

Peste exact o lună de zile se desfăşoară alegerile. Primul tur de scrutin va fi validat dacă vor vota cel puţin două treimi din persoanele cu drept de vot (cadrele didactice titulare şi studenţii aleşi în consiliile facultăţilor sau în senat) şi dacă un candidat obţine mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate. Dacă cele două condiţii nu sunt îndeplinite, se va organiza un al doilea tur de scrutin în care nu se mai pun condiţii de participare, iar rector va fi declarat candidatul care va obţine cele mai multe voturi. În acest caz, alegerile trebuie să se încheie în maxim 37 de zile de la data primului tur.

Doi profesori şi-au anunţat intenţia de a candida

Până în prezent, două persoane s-au arătat interesate să candideze pentru funcţia de rector. Primul este profesorul Dorel Chiriţescu, cadru universitar al UCB Târgu-Jiu, care şi-a anunţat oficial candidatura. Cel de-al doilea este Lazăr Popescu, profesor universitar la o altă instituţie de învăţământ superior; acesta şi-a anunţat doar intenţia de a candida, urmând a se decide în cel mai scurt timp dacă se va înscrie sau nu în cursa pentru fotoliul de rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Actuala echipă managerială a UCB Târgu-Jiu încă nu are un candidat sigur, potrivit reprezentanţilor universităţii.

Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL