Lucrări în plină desfăşurare, la acoperişul Spitalului Judeţean

499

Acoperişul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, strada Tudor Vladimirescu este supus unor ample lucrări de reparaţii. Potrivit managerului Tiberiu Tătaru, ploile din ultimele zile nu afectează unitatea, muncitorii reuşind să monteze folia înainte de debutul precipitaţiilor. Banii pentru finanţarea lucrării provin de la Consiliul Judeţean.

Pentru efectuarea unor reparaţii curente la învelitoarea din tablă a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, strada Tudor Vladimirescu s-a locat suma de 755,89 mii lei, bani necesari pentru avize, cote legale, acorduri, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări. La ora actuală, lucrările sunt în plină desfăşurare şi, în ciuda vremii neprielnice, conducerea unităţii dă asigurări că proiectul va fi finalizat în termenul prevăzut. „Lucrările la acoperişul spitalului, clădirea de pe strada Tudor Vladimirescu, sunt finanţate de Consiliul Judeţean şi au termen de execuţie o lună; cu siguranţă se vor încadra în acest termen. S-a pus deja folia, astfel că ploile nu afectează ultimul nivel al spitalului”, confirmă Tiberiu Tătaru, managerul SJU Târgu-Jiu.

Lucrări necesare
Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost înfiinţat, ca unitate spitalicească, în anul 1846, de-a lungul timpului fiind extins şi modernizat. Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu are ca obiect principal asigurarea asistenţei medicale de urgenţă şi în ambulatoriu, personalul medical specializat deservind populaţia judeţului Gorj, precum şi cea din localităţile limitrofe judeţului. Spitalul nr. 2 funcţionează ca unitate sanitară şi este amplasat în centrul oraşului, strada Tudor Vladimirescu, este construit în două etape şi este tip monobloc. Partea veche a spitalului este formată dintr-o clădire din zidărie portantă, cu acoperiş din tablă, construită în anii 1950, în care funcţionează secţia O.R.L., Oftalmologie, precum şi secţiile BFT, ORL, Medicală Internă II, Farmacie şi Medicină legală.
De la data construirii, acoperişul clădirii, care are o amprentă la sol de 2527 mp (C1-C4 conform Planului de amplasament şi delimitare a imobilului) şi o suprafaţă de circa 3600 mp, nu a suferit nici o intervenţie majoră, motiv pentru care sunt infiltraţii de apă în saloane şi holuri, fapt ce conduce la deteriorarea clădirii şi implicit, la afectarea actului medical.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here