Managerul General al S.C. GORJEANUL S.A. TG. JIU: “Ziarul «Gorjeanul» face parte din patrimoniul județului și se identifică cu istoria Gorjului”

903

– Rep.  Domnule Manager General, DRAGOȘ IONICĂ, ce a însemnat pentru dumneavoastră Ziarul «Gorjeanul», mai ales de când sunteți omul care conduce cu mare competență, aș putea spune, acest cotidian de suflet al gorjenilor?
-«Gorjeanul» este mai mult decât o societate comercială sau poate chiar o firmă, deoarece pentru mine este un prieten! Un partener de cursă lungă pentru care facem eforturi de a merge cu pași siguri spre un viitor mai bun!
– Rep.  Cât de «lungă» este cursa aceasta interesantă, pentru a ajunge la inima cititorilor din județul nostru și chiar din țară, dacă ne gândim că unele articole din paginile «Gorjeanului» sunt citite și mai departe?
-Nu poate fi comensurată în timp și spațiu această dimensiune, pentru că este un drum permanent al căutărilor, al provocărilor, al dezbaterilor, pentru că munca aceasta este o căutare continuă…
– Rep.  Pentru că sunteți un tânăr de perspectivă al Gorjului, v-aș întreba, ce considerați că merită întreprins pentru ca ziarul acesta, atât de iubit de gorjeni, să fie și mai aproape de inimile oamenilor?
-Din punctul meu de vedere, ca manager, am pledat și pledez pentru o deschidere față de oamenii care au dorit și doresc să colaboreze cu ziarul! Mereu i-am întâmpinat cu brațele deschise…

“Ne dorim, să vină alături de noi, cât mai mulți oameni care au ceva de spus”

– Rep.  Pentru a răspunde așteptărilor oamenilor de toate vârstele și profesiile!
-Exact, pentru a răspunde așteptărilor conjudețenilor mei, am tratat cu seriozitate o astfel de abordare! Desigur, ne dorim să vină alături de noi, cât mai mulți oameni care au ceva de spus, chiar dacă din anumite motive, de timp, de emoție, poate unii mai ezită! Oamenii trebuie să depășească reticențele și să manifeste o mai mare deschidere spre «zona media», cum se spune, deci, către «Gorjeanul»!
– Rep.  Aceasta înseamnă că, personal, vă doriți o cât mai mare apropiere a oamenilor de «Gorjeanul» și a «Gorjeanului» de oamenii care iubesc acest ziar?
-Totdeauna mi-am dorit o astfel de abordare și sunt adeptul apropierii de oameni, iar eu am provocat și am promovat mereu acest comportament, pentru că «Gorjeanul» este un element de patrimoniu al Județului Gorj! Ziarul acesta nu este o societate comercială administrată de unul sau de altul, ci, face parte din patrimoniul județului și se identifică, aș putea spune, cu istoria județului!
Rep.  Minunat spus!Merită să fie titlul interviului!
-Iar, pentru a întări afirmația mea, pentru cei care vor participa la sărbătoarea de azi, de la Muzeul Județean «Alexandru Ștefulescu», la ora 17,00, când aniversăm nouă decenii de la aparția ziarului, deci, toți cei prezenți, vor avea surpriza să vadă reeditarea unui număr al Ziarului «Gorjeanul» din decembrie 1933, un număr în care se sărbătoreau atunci zece ani de la apariția publicației! Practic, vom retrăi o parte din istoria Târgu-Jiului, dacă pot spune așa! Vom vedea și vom simți, cât de interesant este să-ți retrăiești propria istorie!

“Doresc să felicit întregul colectiv de redacție al ziarului nostru”

– Rep.  Încă de pe acum, vă simt în glas o anumită emoție!
-Firesc, pentru că reîntâlnești oameni care ți-au fost profesori sau rememorezi numele unor oameni care prin simpla rostire provoacă emoție! Vedeți, evocarea unor oameni care erau atunci la apogeul activității lor, vrei, nu vrei, te emoționează!
– Rep.  Sunteți patetic și aveți în suflet un gen de empatie molipsitoare, domnule manager general!
-Trăim azi, un moment deosebit, un moment care ne copleșește prin semnificația lui, iar cu acest prilej, doresc să felicit întregul colectiv de redacție al ziarului nostru, pe toți cei care s-au implicat în realizarea ac estui număr deosebit al ziarului de azi! Numai printr-un spirit de echipă admirabil s-a ajuns la un astfel de rezultat!
– Rep.  Cred că moșteniți de la distinsul dumneavoastră tată, d-l ministru Bebe IONICĂ, această apropiere de cerințele și de preocupările oamenilor!
-Desigur, în cadrul familiei, tot timpul ne consultăm asupra unor probleme și învățăm unul de la altul, ne sfătuim, cum este și firesc, pentru că acestea sunt lucruri de normalitate în viața fiecărei familii…lărgite! Pe baza experienței părinților, comunicăm și dezbatem, pentru că avem un permanent dialog și schimburi de idei în familie! Probabil, chiar sigur, sunt unele lucruri pe care le-am preluat, iar mie mi se pare firească această abordare.
– Rep.  Pentru că este chiar Ziarul «Gorjeanul», cel care sudează unitatea familiei dvs.!
-Așa cum am spus, «Gorjeanul» nu poate fi desprins de contextul județului nostru, de viața oamenilor, de unitatea în diversitate a familiilor gorjene! Un ziar nu poate să reziste în timp, decât prin forța comunității pe care o reprezintă!
– Rep.  O «zicere» minunată, ca la carte! Dar, eu aș mai adăuga și faptul că un ziar se impune și prin capacitatea de a socializa cu viața comunității!
-De acord, cu totul de acord!

“Miza care se pune pe viața politică se datorează sărăciei în care se zbat mulți oameni”

– Rep.  Inițial, nu intenționam să discutăm ceva despre politică, pentru că suntem suprasaturați de o asemenea perspectivă, dar, totuși, cum vedeți direcția spre care se îndreaptă viața politică din România, în anul nou care mijește la orizont?
-De la început, vreau să spun că nu sunt membru al vreunui partid politic, dar, ca simplu cetățean, pot să spun că viața politică e destul de agitată, iar miza care se pune pe viața politică se datorează sărăciei în care se zbat mulți oameni! Cu toate acestea, oamenii ar trebui să vadă mai detașat ceea ce se întâmplă în spectrul politic, pentru că, până la urmă, oricine vine sau oricine pleacă de la putere, trebuie să respecte cadrul constituțional, cadrul legal! După cum știți foarte bine, toți cei care guvernează sau care conduc țara, trebuie să aibă ca prioritate grija față de popor, față de nevoile oamenilor.
– Rep.  Credeți că dispune societatea românească de resursele necesare și de mijloacele potrivite pentru eradicarea acestui flagel mistuitor al sărăciei?
-Toată lumea spune că suntem o țară bogată…
– Rep.  Dar, cu oameni săraci!
-Cu oameni săraci! Dar, totuși, în călătoriile mele prin alte țări, mi-am dat seama și mai mult că România este o țară înzestrată de Dumnezeu, iar noi trebuie să depășim nepăsarea și lipsa de inițiativă, atitudinea unor oameni care așteaptă totul din partea statului, pentru că trebuie să ne asumăm rolul pe care îl avem în societate fiecare dintre noi! Să ne luptăm ca să fie mai bine pentru fiecare dintre noi, iar instituțiile statului să creeze cadrul ca  oamenii să poată aduce bunăstarea pentru ei și pentru familiile lor, aici, în țară! Rolul statului este să vegheze la respectarea legilor, să creeze cadrul economic și social pentru ca oamenii să trăiască în condiții mai bune…
– Rep.  Și de normalitate, nu-i așa?
-O stare de normalitate pe care, sigur, ne-o dorim cu toții!

“Să ne apropiem tot mai mult de cetățenii pe care, până la urmă, îi reprezentăm”

– Rep.  Ce vă propuneți să întreprindeți, în viitor, pentru ca activitatea Ziarului «Gorjeanul» să fie mai pregnantă și mai mult remarcată în viața noastră, a gorjenilor?
-Sigur, trebuie să remarc faptul că situația economico-financiară nu este tocmai pozitivă și liniștitoare, ca să nu mai spun că resursele finaciare ale unui ziar sunt restrânse uneori…
– Rep.  Și în multe privințe limitate!
-Limitate și care impun chiar anumite restricții în privința numărului de salariați, pentru că noi ne-am dori să mai avem încă 15-20 de oameni față de numărul actual, ca să putem face față cerințelor și problemelor care se ivesc!
– Rep.  Totuși, cum faceți față cerințelor unui ziar foarte căutat și foarte citit în județ?
-Manifestând o deschidere față de oamenii din toate mediile sociale și așteptând oameni din toate domeniile de activitate, ca să ne apropiem tot mai mult de cetățenii pe care, până la urmă, îi reprezentăm!

“Tinerii constituie segmentul de populație care ne preocupă cel mai mult”

– Rep.  Cum reușiți să-i atrageți pe tineri, spre exemplu, unii dintre ei foarte talentați, care se afirmă la nivelul învățământului gimnazial și liceal, în universul de referință al mediului universitar?
-Tinerii constituie pentru noi segmentul de populație care ne preocupă cel mai mult, mai ales că unii dintre ei își doresc realizări în mai multe domenii de activitate, pentru noi încercăm să-i ghidăm și să-i îndrumăm să-și descopere vocația, talentul, înclinațiile lor! Sigur că tinerii, vor găsi în Ziarul «Gorjeanul» acel «partener de cursă lungă» pe care și-l doresc!
– Rep.  Ce apreciați cel mai mult la «poporul gorjean», evident, cu ghilimelele de rigoare, și ce vă încântă la oamenii din jur?
-Sunt multe lucruri pe care pot să le apreciez, dar aș remarca inteligența…
– Rep.  Care poate fi considerată nativă!
-Da, inteligența nativă, la care aș adăuga ambiția! Aceste două elemente definesc destul de bine spiritul gorjeanului!
– Rep.  Poate ar trebui amintită și «lada de zestre»  a tradițiilor și obiceiurilor gorjenești, păstrate cu sfințenie și transmise mai departe!
-Evident, sunt multe de apreciat, dar, eu lucrez cu mulți tineri în zona de IT și prefer să apreciez aceste două trăsături pe care le-am amintit!
– Rep.  Ce le transmiteți gorjenilor, pentru a le sădi în suflet mai multă speranță în preajma sărbătorilor de iarnă?
-Le doresc tuturor gorjenilor, multă sănătate, înțelepciune, o mai mare grijă față de aproapele lor, Sărbători fericite și «LA MULȚI ANI»!
Profesor, Vasile Gogonea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here