Realitatea Gorjeana

Ninsoare de primăvară la Rânca

 | 05 aprilie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

În plină primăvară, la Rânca a revenit iarna. În cursul zilei de ieri, a nins în zona montană. Din fericire, drumarii nu au fost luați prin surprindere, acționând prompt pe DN 67 C.

Semnatura eletronica CertDigital

Meteorologii au anunțat, pentru aceste zile, o scădere a temperaturilor și precipitații sub formă de ploaie. Cu toate acestea, la munte ploaia s-a transformat în ninsoare, determinându-i pe reprezentanții Secției Drumuri Naționale (SDN) Târgu-Jiu să scoată utilajele din district și să acționeze pe DN 67 C.
“Suntem pregătiți să intervenim. De altfel, imediat ce s-a impus, s-a acționat cu utilaje cu lamă și răspânditor și s-a împrăștiat material antiderapant. Nu erau anunțate ninsori, ci ploi, însă noi avem utilaje și material antiderapant pentru a acționa atât cât este necesar”, a confirmat Cristian Tudor, reprezentantul Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu.

Asistență Salvamont, asigurată la Rânca
La Baza Salvamont Rânca este asigurată asistență non stop. “Avem câte 3 salvamontiști de serviciu, non stop, cu excepția perioadelor când știm că e aflux mare de turiști și suplimentăm. De asemenea, cabinetul medical funcționează non stop la baza noastră din Rânca și o ambulanță salvamont e permanent în stațiune. Consiliul Județean Gorj a hotărât ca o ambulanță salvamont, cu capacități de intervenție offroad, să fie în permanență acolo”, a explicat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Județean Salvamont Gorj.
Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL