Realitatea Gorjeana

O ofertă depusă la licitaţia pentru Telescaunul de la Rânca

 | 09 decembrie 2015, 00:01 | 0 comentarii | 

Consiliul Judeţean Gorj a organizat, la începutul săptămânii trecute, cea de-a treia licitaţie pentru concesionarea instalaţiei de transport pe cablu de la Rânca. De această dată s-a depus o ofertă, rezultatul licitaţiei urmând a fi comunicat în cursul acestei săptămâni.

Semnatura eletronica CertDigital

Documentaţia pentru concesionare pe o perioadă de zece ani a telescaunului din Rânca s-a aprobat în cadrul şedinţei de CJ din luna februarie. Contractul de delegare a serviciului de transport public prin cablu – instalaţie telescaun – realizat în zona turistică Rânca va avea forma juridică de contract de concesiune şi va avea ca scop şi obiective concesionarea către operatorul selectat, în condiţiile legii, a sistemului aferent serviciului şi va implica dreptul şi obligaţia operatorului selectat de a administra şi de a exploata acest sistem. O primă licitaţie a avut loc pe 15 septembrie, însă nu a fost selectat niciun operator autorizat. Următoarea licitaţie pentru delegarea serviciului de transport public pe cablu – instalație telescaun – realizat prin proiectul “Dezvoltarea integrată prin optimizarea domeniului schiabil şi a sistemului ecologic de colectare–epurare a apelor uzate menajere în zona turistică Rânca, judeţul Gorj” a fost programată pe 27 octombrie, însă nici aceasta nu s-a finalizat cu vreun câştigător. La începutul săptămânii trecute, respectiv pe 2 decembrie, s-a organizat o nouă licitaţie, fiind depusă o ofertă. Astfel, în următoarele zile se va comunica rezultatul licitaţiei.

Pârtie de 900 de metri, deservită de telescaun
Telescaunul din nordul staţiunii Rânca deserveşte o pârtie de 900 de metri. La început, telescaunul a fost administrat de SC Vârful Păpuşa SA, înfiinţată de Asociaţia “Rânca – Corneşu Mare”, care aparţine Consiliului Judeţean Gorj, Primăriei Novaci şi Primăriei din Baia de Fier. În cei trei ani de funcţionare, Vârful Păpuşa SA a mers numai în pierdere şi a intrat în cele din urmă în faliment. Acum se speră ca un operator privat să facă investiţia rentabilă.
Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL