Realitatea Gorjeana, Sanatate

Peste 1900 de pacienți, tratați la Spitalul de Pneumoftiziologie

 | 11 septembrie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu este singura unitate sanitară din județul nostru care tratează bolnavii diagnosticați cu tuberculoză. De la începutul anului, până în prezent, aici au fost externați 1308 pacienți care au suferit de boli pulmonare netuberculoase și 602 bolnavi care au beneficiat de tratament tuberculostatic, cazuri noi și reveniri în tratament.

Semnatura eletronica CertDigital

Specialiştii de la Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu acordă o mare atenţie tratării tuturor cazurilor de tuberculoză, însă, din păcate, unii bolnavi nu înţeleg că trebuie să urmeze tratamentul şi să ţină cont de sfaturile medicilor.
Ion Ciochină, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu, spune că “de la 01.01.2017 până în prezent au fost realizate 1910 cazuri externate, aferente a 36654 zile de spitalizare; au fost tratați 1308 pacienți care au suferit de boli pulmonare netuberculoase, respectiv afecțiuni acute – 765 pacienți; afecțiuni cronice (recuperare medicală respiratorie) – 543 pacienți. Diferența de 602 externări reprezintă cazurile care au beneficiat de tratament tuberculostatic, cazuri noi și reveniri în tratament”.
Activitatea medicală a Spitalului de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu se bazează pe tratarea urgențelor majore gen pleurezii, pneumonii, supurații, boli obstructive decompensate, etc.; precizări de diagnostic care necesită o atentă investigație și observare a bolnavului; tuberculozei, patologie de mare importanță individuală, cât și colectivă.
Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL