Peste 3.500 de gorjeni au trecut pragul centrelor de permanenţă

546

Pe parcursul lunii august, în cele 18 centre de permanenţă care funcţionează pe raza judeţului Gorj, au fost acordate îngrijiri medicale unui număr de 3.522 de persoane. Comparativ cu luna anterioară, s-a înregistrat o uşoară creştere a numărului prezentărilor, în iulie primind consultaţii medicale  3.334 de persoane.

Numărul centrelor de permanenţă din Gorj a crescut în acest an, începând cu luna martie, când s-a dat în folosinţă cel de la Câlnic, la care se adaugă cel de la Scoarţa, devenit funcţional din iunie.
În luna august, nu mai puţin de 3.522 persoane au apelat la serviciile celor 18 centre de permanenţă. „În luna august, s-a asigurat continuitatea asistenţei medicale primare în regim de gardă în cadrul celor 18 centre de permanenţă care funcţionează pe raza judeţului nostru unui număr de 3.522 de persoane. Situaţia prezentărilor pe centre se prezintă astfel: Samarineşti – 120, Cătunele – 93, Mătăsari – 232, Peştişani – 228, Logreşti – 163, Turburea – 168, Prigoria – 159, Târgu-Jiu – trei centre – 728 pacienţi, Tismana – 303, Crasna – 122, Tetila – 156, Bâlteni – 269, Târgu-Cărbuneşti – 172, Ţicleni –  186, Câlnic – 213 şi Scoarţa – 210”, confirmă Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Asistenţă medicală, pe timp de noapte şi în week-end
În localităţile unde sunt centre de permanenţă este asigurată asistenţa medicală de către medicii de familie gorjeni începând cu prima zi a săptămânii şi până vineri, între orele 15:00-08:00. Şi în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se efectuează în intervalul 08:00-08:00 a doua zi. Cuantumul sumelor primite de către cadrele medicale pentru activitatea desfăşurată în cadrul centrelor de permanenţă se face în funcţie de numărul orelor lucrate. Spre exemplu, pentru medici, contravaloarea unei ore lucrate este de 12,8 lei, iar pentru asistente este de 8 lei. În plus, medicul coordonator mai primeşte 15% pentru activitatea de coordonare, iar dacă centrul de permanenţă este organizat în cadrul unui cabinet medical privat medicul respectiv care deţine cabinetul, primeşte încă 6,4 lei pe oră pentru acoperirea cheltuielilor administrative.
Minodora Sucea

2 COMENTARII

  1. Sint medici si asitenti care se sacrifica pentru pacienti nu ca altii care in timp ce trebuiau sa fie de garda se plimbau si isi mai si facturau garzile. Stiu foarte bine cine sinteti domule ionel. Scrieti acelasi comentariu aproape de fiecare data nu schimbati nimic.

  2. minciuni si fals in acte, toate cnp-urile raportate sunt bagate din burta, nu se prezinta nimeni la aceste cabinete in afara orelor de program, aceste centru functioneaza ca sa mai smulga niste bani de la casa de asigurari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here