Realitatea Gorjeana

Proiectul “SENS-Şanse Egale şi Nediscriminare pe Criterii de Gen” s-a încheiat cu succes

 | 11 decembrie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Asociaţia Psihologilor Gorjeni împreună cu SC Paidea SRL şi cu Fundaţia Naţională pentru Copii şi Tineret “Ecaterina Teodoroiu”, au bifat cu succes proiectul SENS-Şanse Egale şi Nediscriminare pe Criterii de Gen. Derulat pe parcursul unui an şi jumătate, fiind finanţat pe POSDRU, proiectul a crescut oportunităţile de angajare pentru 400 de femei şi pentru 131 de persoane, atât bărbaţi, cât şi femei, aparţinând acestor grupuri vulnerabile din judeţul nostru.

Semnatura eletronica CertDigital

DSC_0002Valoarea eligibilă a proiectului a depăşit 21 de miliarde de lei vechi, aproape o jumătate de miliard fiind suportat de iniţiatorii acestuia. În cadrul proiectului s-au organizat cursuri de “manager de proiect”, dar şi pentru “competenţe anteprenoriale”, de care au beneficiat 213 persoane din Gorj. Calificate în meseriile de lucrător în comerţ, manichiurist-pediciurist, îngrijitor bătrâni la domiciliu, frizer, ospătar, patiser şi cofetar au fost 329 de femei. În cadrul proiectului s-au constituit 12 firme, calificaţi fiind 99,39% dintre participanţi. Iniţiatorii proiectului au oferit 11.500 de lei premiu pentru înfiinţarea unei firme şi finanţarea planurilor de afaceri desemnate câştigătoare în urma concursurilor organizate în proiect.
DSC_0008Marius Blendea, managerul de proiect, s-a declarat mulţumit de felul cum s-a derulat acesta, le-a mulţumit tuturor celor implicaţi şi a anunţat că asociaţia se va implica în noi proiecte cu finanţare europeană.
A.Stoica

Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL