Realitatea Gorjeana

Proiectul “SENS-Şanse Egale şi Nediscriminare pe Criterii de Gen” s-a încheiat cu succes

 | 11 decembrie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Asociaţia Psihologilor Gorjeni împreună cu SC Paidea SRL şi cu Fundaţia Naţională pentru Copii şi Tineret “Ecaterina Teodoroiu”, au bifat cu succes proiectul SENS-Şanse Egale şi Nediscriminare pe Criterii de Gen. Derulat pe parcursul unui an şi jumătate, fiind finanţat pe POSDRU, proiectul a crescut oportunităţile de angajare pentru 400 de femei şi pentru 131 de persoane, atât bărbaţi, cât şi femei, aparţinând acestor grupuri vulnerabile din judeţul nostru.

Semnatura eletronica CertDigital

DSC_0002Valoarea eligibilă a proiectului a depăşit 21 de miliarde de lei vechi, aproape o jumătate de miliard fiind suportat de iniţiatorii acestuia. În cadrul proiectului s-au organizat cursuri de “manager de proiect”, dar şi pentru “competenţe anteprenoriale”, de care au beneficiat 213 persoane din Gorj. Calificate în meseriile de lucrător în comerţ, manichiurist-pediciurist, îngrijitor bătrâni la domiciliu, frizer, ospătar, patiser şi cofetar au fost 329 de femei. În cadrul proiectului s-au constituit 12 firme, calificaţi fiind 99,39% dintre participanţi. Iniţiatorii proiectului au oferit 11.500 de lei premiu pentru înfiinţarea unei firme şi finanţarea planurilor de afaceri desemnate câştigătoare în urma concursurilor organizate în proiect.
DSC_0008Marius Blendea, managerul de proiect, s-a declarat mulţumit de felul cum s-a derulat acesta, le-a mulţumit tuturor celor implicaţi şi a anunţat că asociaţia se va implica în noi proiecte cu finanţare europeană.
A.Stoica

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL