Realitatea Gorjeana

”Reciclare creativă” de Ziua Mondială a Mediului la Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Târgu-Jiu

 | 05 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Întreaga planetă sărbătoreşte la data de 5 iunie Ziua Mondială a Mediului Înconjurător, cu scopul de  a readuce în atenție problematica mediului.

Semnatura eletronica CertDigital

Această dată aminteşte de ziua deschiderii Conferinţei Naţiunilor Unite asupra Mediului (Stockholm, 1972), în urma căreia s-a înfiinţat Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu – UNEP.
Sloganul de anul acesta „7 miliarde de vise. O singură planetă. Consumă cu grijă”, atrage atenția asupra consumului nesustenabil de resurse, mai ales apa, energia și hrana.
Cu această ocazie la Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Târgu-Jiu s-a organizat o expoziție – concurs cu produse ale elevilor realizate din deșeuri și intitulată sugestiv ”Reciclarea creativă”.
Printre secțiunile expoziției s-au numărat produse decorative, accesorii realizate prin tehnica quilling, jucării, vaze de flori, coșulețe, tablouri, ce demonstrează încă o dată bogata imaginație a tinerilor. Cu această ocazie, elevii au arătat că deșeurile pot fi o ”resursă” și nu o problemă și au învățat că reciclarea poate fi o soluție pentru economisirea energiei bazată în mare parte pe combustibil fosil și responsabilă de multe probleme de mediu, cea mai acută fiind modificarea climatică.
Premierea câștigătorilor s-a realizat de către invitații APM-Gorj, dl. ing. Socolovschi Radu și d-na Bîcă Doina care au avut drept criterii de jurizare măiestria, diversitatea materialelor utilizate, volumul de muncă depus, și nu în ultimul rând, creativitatea.
Activitatea se înscrie în programul proiectului ”Gândește verde, gândește curat” realizat în colaborare cu Agenția de Protecție a Mediului-Gorj și ISJ-Gorj și coordonată de profesorii Richiter Adriana, Dumitrescu Aurora, Giorgi Isabela și Stanca Silvana și sprijinită de dl. Director, prof. dr. Ciungu Petre.
Prof. Adriana Richiter

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL