Realitatea Gorjeana

Reprezentanţii DSP Gorj, slabi de înger la împărţitul amenzilor

 | 26 ianuarie 2012, 16:24 | 0 comentarii | 

IMG_2953Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au prezentat ieri raportul de activitate pe anul trecut, raport în care se regăsesc atât controalele efectuate, cât şi alte acţiuni şi măsuri de sănătate publică dispuse la nivelul judeţului nostru.

Semnatura eletronica CertDigital

În raportul DSP figurează pe linia de sănătate publică nu mai puţin de 4.457 de controale efectuate, finalizate cu aplicarea a doar 43 de sancţiuni pentru încălcarea normelor igienico-sanitare şi a legislaţiei în vigoare. „Din cele 4.457 de controale, cele mai multe şi anume 454 au fost în unităţi de alimentaţie publică şi colectivă, 256 în unităţi de comercializare a alimentelor, 346 privind modul de gestionare a deşeurilor menajere şi deşeuri cu potenţial contaminant, 596 în unităţi de producere, depozitare, desfacere de produse biocide, 212 controale pentru disconfortul creat în zone de locuit, 162 în unităţi de asistenţă medicală primară”, a declarat Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj.

Amenzi de 32.700 lei

De asemenea, tot în anul 2011, în unităţile cu factori nocivi profesionali şi cele fără factori nocivi profesionali au fost efectuate un număr de 49 controale în scopul verificării modului cum se respectă legislaţia sanitară la locul de muncă. Alte 464 de controale s-au efectuat pentru verificarea respectării normelor sanitare în procesul instructiv-educativ al preşcolarilor şi şcolarilor. Totodată, s-au efectuat un număr de 1.302 controale pentru respectarea Legii 349/2002 privind fumatul în spaţii publice. “În urma acestor controale, datorită încălcării normelor igienico-sanitare şi a legislaţiei în vigoare au fost aplicate un număr total de 43 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 32.700 lei, au fost scoase din consum alimente în cantitate de 1.486 kilograme şi au fost emise patru decizii de suspendare a activităţii”, a mai spus purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Izabella Plăstoi

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL