Realitatea Gorjeana

Restricții de circulație, la Bălești

 | 16 iunie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

În următoarea perioadă, pe DN 67, în zona localității Bălești, se va circula pe un singur sens de mers, după cum confirmă reprezentanții Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu. De altfel, au fost montate și semafoare, conducătorii auto fiind rugați să circule cu atenție.

Semnatura eletronica CertDigital

Șoferii care tranzitează DN 67, în zona Bălești, sunt sfătuiți să respecte indicațiile rutiere. Cel puțin în următoarele două luni, traficul în zonă se va desfășura cu unele restricții. În zonă au fost montate semafoare, iar circulația se va desfășura pe un singur sens. Măsura a fost luată de reprezentanții SDN Târgu-Jiu, ca urmare a lucrărilor care se desfășoară la noua variantă ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu. „Pentru a putea săpa fundația la pila 2 a pasajului peste DN 67, km 79+850, constructorul va impune o restricție pe o bandă de circulație. Traficul se va desfășura pe sensul de mers Târgu Jiu –Motru. Îi rugăm pe șoferi să respecte culorile semaforului“, a precizat Ion Tudor, şeful SDN Târgu-Jiu.
Proiectul variantei de ocolire a municipiului Târgu-Jiu presupune construcţia a 19,957 km de drum, a patru poduri, a opt pasaje şi a trei intersecţii la nivel. Valoarea totală a proiectului este de 96.651.483,87 de lei din care valoarea totală eligibilă este de 74.424.126,80 de lei. Contribuţia Comisiei Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională este de 85% din valoarea totală eligibilă a Proiectului respectiv 63.260.507,78 de lei, restul sumei fiind asigurat de la Bugetul de Stat. Varianta de ocolire a municipiului Târgu-Jiu presupune realizarea unui traseu rutier atât prin estul oraşului, cât şi prin vestul acestuia: varianta est (cei mai mulţi kilometri de centură) va asigura legăturile între Filiaşi (DN66), Râmnicu Vâlcea (DN67) şi Petroşani (DN 66) şi are o lungime de 14,9 kilometri. Varianta vest asigură legăturile între Filiaşi (DN66), Drobeta Turnu Severin (DN67) şi Băile Herculane (DN 67D) şi are o lungime de cinci kilometri. În proiect sunt cuprinse lucrări de amploare, precum poduri peste Jiu, Amaradia şi calea ferată, dar şi două pasaje supraterane, ce vor trece peste Drumul Naţional 67. Varianta va fi construită pe DN 66, care traversează municipiul Târgu-Jiu de la sud la nord, precum şi pe drumul naţional secundar DN 67 D, incident în nord-vest.
Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL