Realitatea Gorjeana

Saloane de urgenţă, amenajate la SJU Târgu-Jiu cu bani de la Consiliul Judeţean

 | 03 octombrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Consiliul Judeţean (CJ) Gorj şi-a propus modernizarea mai multor secţii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. În acest sens, consilierii judeţeni au aprobat, vineri, 30 septembrie 2016, o hotărâre privind indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie „Amenajare saloane de urgenţă la Spitalul Judeţean Târgu Jiu, strada Progresului, numărul 18“. Valoarea totală a obiectivului de investiție este de 745,418 mii lei (inclusiv TVA), dintre care valoare construcții și montaj 668,628 mii lei (inclusiv TVA).

Semnatura eletronica CertDigital

Durata de realizare a investiției „Amenajare saloane de urgenţă la Spitalul Judeţean Târgu Jiu, strada Progresului, numărul 18“ este de trei luni. Structura organizatorică denumită saloane de urgență se află în componenţa secţiilor de la etajele I, II, III, IV şi V, iar urgenţă copii în spaţiul actualei locații, situată la parterul clădirii. Zona în care este amplasată construcţia este destinată pentru curţi–construcţii, funcţiune stabilită prin Planul Urbanistic General (PUG), ca zonă pentru unități spitalicești, fiind echipată cu toate utilitățile. Terenul nu necesită amenajări speciale în vederea funcţionării obiectivului propus. Clădirea în care urmează să se amenajeze și să se modernizeze saloanele de urgență, aflate în componența secțiilor de la parter, etajele I, II, III, IV și V, este situată în Spitalul 700 din strada Progresului, numărul 18. „Este o construcție S+P+5 portantă, executată pe diafragme și grinzi cu planșee de beton, compartimentată, cu următoarele caracteristici: Suprafaţa construită (amprenta la sol) – 1.525 mp; Regim de înălţime – S+P+5E; Suprafaţa terenului aferent – 17.705 mp. Pe terenul mai sus menționat se află opt corpuri de clădire, corpul asupra căruia se intervine fiind corpul de clădire C2. Fundațiile sunt continue din beton armat, structură în cadre de beton armat (stâlpi, grinzi, planșee). Elementele verticale de rezistenţă ale structurii sunt diafragme din beton armat, în soluţie monolită, cu bulbi de rigidizare“, potrivit documentaţiilor CJ Gorj.

Saloane moderne, pe mai multe secţii
Prin realizarea obiectivului de investiție „Amenajare saloane de urgenţă la Spitalul Judeţean Târgu Jiu, strada Progresului, numărul 18“ se urmărește: parter – modernizarea spațiului urgențe copii, Urgențe Pediatrie și a grupului sanitar; secția neurologie etaj I – amenajarea a patru rezerve și două grupuri sanitare, prin compartimentarea a două saloane existente; modernizarea celor două grupuri sanitare din secție; secția ginecologie etaj I – amenajarea a patru rezerve și două grupuri sanitare, prin compartimentarea a două saloane existente; modernizarea celor două grupuri sanitare din secție; secția obstetrică etaj II – modernizarea a două rezerve; modernizarea grupurilor sanitare aferente rezervelor; secția cardiologie etaj III – modernizarea a două rezerve; modernizarea grupurilor sanitare aferente rezervelor; secția endocrinologie etaj III – modernizarea celor două grupuri sanitare din secție; secția medicală I etaj IV – modernizarea a două rezerve; modernizarea grupurilor sanitare aferente rezervelor; secția gastroenterologie etaj IV – amenajarea a două rezerve și a unui grup sanitar, prin compartimentarea unui salon existent; secția pediatrie etaj V – amenajarea a două rezerve și a unui grup sanitar, prin compartimentarea unui salon existent. Suprafață utilă spații reabilitate 509,19 mp, aparat aer condiționat 19 bucăți, corpuri de încălzire 33 de bucăți.
M.S.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL