Realitatea Gorjeana

Școlile din Gorj, invitate la o nouă campanie de colectare a deșeurilor

 | 13 octombrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Școlile din județul Gorj sunt invitate să se alăture celei mai noi campanii de conștientizare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a deșeurilor de baterii și acumulatori, lansată de ECOTIC și ECOTIV BAT.

Semnatura eletronica CertDigital

Începând cu data de 11 octombrie, ECOTIC și ECOTIC BAT au dat startul înscrierilor într-o nouă campanie de conștientizare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA), dedicată școlilor din România. Campania se numește “Școala Ecoterrienilor” și își propune să ducă în școli mesajul importanței protecției mediului înconjurător, prin participarea activă la colectarea deșeurilor. “Școala Ecoterrienilor” se bazează pe desfășurarea a două tipuri de activități de către școli. Primul tip de activitate va consta în colectarea DEEE și colectarea DBA prin implicarea întregii comunități (părinți, elevi, profesori, vecini, etc.) din care face parte școala și predarea acestora către organizatori. Aceasta va fi recompensată cu un card valoric, în funcție de cantitățile predate; cea mai mică cantitate premiată este de 300 kg DEEE și 20 kg DBA. Cel de-al doilea tip de activitate va consta în dezvoltarea a minim trei activități cu teme eco. Primele trei școli care au cel mai mare punctaj vor fi premiate cu câte un card valoric în valoare de 4000 de lei.

Înscrieri până pe 11 noiembrie 2016
În perioada 11 octombrie – 11 noiembrie 2016, școlile din România sunt invitate să se înregistreze în campanie, urmând să primească materiale de eco-informare și educatie (postere, materiale dedicate elevilor, recipiente de colectare). Cu ajutorul acestora, școlile vor putea să desfășoare activități de colectare DEEE și DBA, precum și activități de eco-educație și inițiative de grijă și protecție a mediului, precum: ecologizări, plantări, creație eco (eseuri, colaje, foto-video). Acestea se vor desfășura din momentul primirii materialelor și până în luna aprilie 2017. Rezultatele și raportările vor putea fi trimise până în luna mai, iar jurizarea și premierea se vor face până la finalul anului școlar, în iunie 2017.

Doar 200 de școli vor fi selectate
Campania se adresează școlilor primare și gimnaziale din toată țara. Unitățile de învățământ care doresc să se alăture campaniei trebuie să se grăbească să se înscrie deoarece aceasta va fi organizată și se va desfășura, în total, în maxim 200 de școli la nivel național. Confirmarea participării în campanie a școlilor se va face în ordinea trimiterii formularelor de înscriere, iar înscrierile se vor sista când numărul acestora va ajunge la 200. Prin campania “Școala Ecoterrienilor” organizatorii își propun să schimbe atitudinea și comportamentul populației privind protecția mediului și în special cel al colectării separate, reutilizării resurselor și utilizării energiei verzi, detaliind modul în care se poate reduce poluarea și economisi resursele prin colectarea corectă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA) și predarea acestora într-un mod corect și prietenos mediului.
Roxana Lupu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL