Se păstrează tradiţia căsătoriilor la Poarta Sărutului

636

Poarta Sărutului din Parcul Central din Târgu-Jiu este simbolul iubirii pentru cuplurile de îndrăgostiţi care vor să-şi unească destinele sub aceasta în noaptea dintre ani. Şi în acest an, ca o tradiţie din anul 2002 încoace, mai multe cupluri vor spune “Da!” în noaptea de Revelion chiar sub opera lui Constantin Brâncuşi.

Taxele pentru căsătoriile oficiate la cumpăna dintre ani sub Poarta Sărutului au rămas aceleaşi. Astfel, doritorii trebuie să achite la casieria primăriei o taxă de 400 de lei, iar depunerea actelor se face doar în ziua de 22 decembrie. Cel care va oficia de această dată cununiile din noaptea de Revelion va fi primarul Marcel Romanescu.

Opt solicitări telefonice, primite
“Acest eveniment se desfăşoară la Târgu-Jiu din anul 2002. Dacă la început, în 2002 s-au oficiat şapte căsătorii, am ajuns ca în anii 2012-2013 să oficiem 26 de căsătorii. Din 2002 încoace, la Poarta Sărutului, la cumpăna dintre ani, circa 250 de cupluri şi-au unit destinele. Am primit până acum 8 solicitări telefonice, din zone precum: Bacău, Ilfov, Severin, Bucureşti şi Braşov. Îi aşteptăm să se şi prezinte aici cu documentele, care se primesc doar în ziua de 22 decembrie. Documentele necesare pentru oficierea acestor căsătorii sunt actele de identitate ale ambilor parteneri, original şi copie, certificatele de naştere în copie şi original, hotărârea de divorţ sau certificatul de deces în cazul persoanelor care nu sunt la prima căsătorie, timbrul fiscal de 2 lei, precum şi dovada achitării taxei de 400 de lei, dar şi certificatele medicale. După oficierea propriu-zisă, mirii vor primi flori, şampanie şi un tort”, a declarat Dan Laurenţiu, directorul Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor (DPCLEP) Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here