Sindicaliştii vor Referendum pe Legea Sănătăţii

359

ion marutaSindicatul „Sănătatea” Gorj, afiliat la Federaţia Solidaritatea Sanitară, susţine adoptarea Legii Sănătăţii prin Referendum. Referendum-ul ar putea fi organizat odată cu alegerile, diminuând considerabil problema costurilor implicate.

În opinia sindicaliştilor, în condiţiile în care dezbaterea proiectului legii sănătăţii riscă să alunece într-o dispută politică stânga versus dreapta, dată fiind importanţa temelor directe şi a celor implicite din proiectul noii legi a sănătăţii este necesar un referendum pentru adoptarea acestei legi. Ei susţin că au în vedere faptul că adoptarea legii sănătăţii implică decizia privind modalitatea de organizare a statului român în ceea ce priveşte dimensiunea sa socială şi responsabilităţii pentru asigurarea ei.

Legea Sănătăţii, un punct esenţial în continuitatea societăţii româneşti

Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj consideră că acest proiect de lege este de o importanţă majoră. “Având în vedere că una dintre temele ultimului referendum a fost scăderea numărului de parlamentari şi trecerea la Parlamentul Unicameral, ceea ce reprezenta doar un moft al unei părţi dintr-o clasă politică şi al cărui rezultat nu a fost pus în aplicare nici după patru ani, considerăm că actualul proiect al Legii Sănătăţii reprezintă un punct esenţial în continuitatea existenţei societăţii româneşti, fapt ce impune indubitabil adoptarea acestei legi printr-un referendum naţional”, a explicat Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj.

Dezbaterea pe Legea Sănătăţii, bătălie între interese personale

Sindicaliştii au ajuns la concluzia că “dezbaterea privind Legea Sănătăţii nu este până acum atât o bătălie între principii cât una între interese personale: oamenii preşedintelui versus oamenii partidelor politice. Considerăm necesară o dezbatere în care politicul să tacă în ceea ce priveşte soluţiile punctuale, lăsând experţii, cetăţenii şi profesioniştii sănătăţii să vorbească. Nu jocurile intereselor financiare vor oferi soluţiile potrivite, ci dorinţa cetăţenilor pentru garantarea unui pachet de servicii medicale concrete, nu doar pe hârtie, şi speranţa salariaţilor din sănătate de a-şi dovedi competenţa într-un sistem sanitar românesc în care au tot ceea ce le trebuie, aşa cum o fac atunci când lucrează în alte ţări”. În condiţiile în care dezbaterea pentru Legea Sănătăţii tinde să se transforme într-un război politic, ce riscă să afecteze în mod iremediabil cetăţenii, este necesară implicarea unui alt for de decizie care să tranşeze disputa, respectiv opinia naţiunii, fiind vorba de o alegere strategică pe care naţiunea trebuie s-o facă. Referendum-ul ar putea fi organizat odată cu alegerile, diminuând considerabil problema costurilor implicate.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here