Șurlea, CJAS: “Bugetele spitalelor sunt puțin mai mari”

491

Daniel Șurlea, președintele interimar al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, confirmă faptul că spitalele din județul nostru au bugete mai mari în acest an, chiar dacă numărul de paturi a scăzut. S-a reușit calcularea unor sume mai bune, după calcularea altor indicatori, între care spitalizarea de zi.

Începând din vara acestui an, numărul de paturi de spital contractate cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj este cu 15 mai mic față de anul trecut. Din fericire, această măsură nu afectează spitalele, conducerea CJAS Gorj confirmând faptul că în acest an unitățile sanitare gorjene au bugete mai bune decât cele de anul trecut. “Am calculat bugetele spitalelor și pot să spun că acestea sunt un pic mai mari decât anul trecut, dar nu sunt diferențe semnificative. La nivelul județului s-a redus numărul de paturi, dar din ceilalți indicatori, între care și spitalizarea de zi, am reușit să calculăm sume mai bune labugetul fiecărei unități”, a menționat Daniel Șurlea, președintele interimar al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj.
Din cele opt unități sanitare din județul nostru, doar Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu nu furnizează servicii de spitalizare de zi.

Noi furnizori de servicii de spitalizare de zi
Daniel Șurlea, președinte-director general (cu delegație) al CJAS Gorj, confirmă faptul că avem noi furnizori de servicii pentru spitalizarea de zi. “Pe lângă spitalele noastre, la spitalizare de zi au mai intrat în relație contractuală cu noi încă doi furnizori privați. Unul își desfășoară activitatea în Târgu-Jiu, iar celălalt în Țicleni”, a confirmat Șurlea.
Paturile de spitalizare de zi sunt trecute separat într-o evidenţă a unității şi nu se includ în numărul total de paturi de spitalizare continuă. Spitalizarea de zi se organizează separat faţă de zona de spitalizare continuă, cu acces facil la ambulatoriu, la farmacie, laboratoarele de investigaţii şi tratament, cu respectarea criteriilor de organizare spaţial-funcţională şi cu asigurarea unei zone de aşteptare pentru pacienţi şi însoţitori.
Sunt 79 de boli care ar trebui tratate în spitalizarea de o zi. Pe listă se regăsesc: febra, otita, leşinul, durerile de cap, reacţiile alergice, dar şi adenomul de prostată, pietrele la rinichi, avortul, ocluzia intestinală, chisturile, abcesele, leziunile cutanate sau colica biliară.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here