Realitatea Gorjeana

Tot mai mulţi gorjeni au leşinat din cauza căldurii

 | 15 iunie 2015, 00:01 | 0 comentarii | 

Temperaturile foarte ridicate şi disconfortul termic mare creează probleme, făcând victime în rândul gorjenilor. Numeroase persoane au ajuns la Unitatea de Primiri – Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Din fericire, niciunul dintre aceste cazuri nu a fost grav, îngrijirile primite la UPU fiind suficiente pentru pacienţi.

Semnatura eletronica CertDigital

Personalul medical de la UPU lucrează la foc continuu, mai ales după ce vara şi-a intrat în drepturi. Chiar dacă nu sunt foarte numeroase, cazurile de lipotimie continuă să apară zi de zi. Nu numai la Spitalul Judeţean au ajuns persoane cărora li s-a făcut rău din cauza căldurii, ci şi la alte unităţi din judeţ. Din fericire, îngrijirile medicale acordate în momentul prezentării la Urgenţe au fost suficiente pentru a-i pune pe picioare pe oameni.

Simptome ale lipotimiei
Lipotimia este o senzaţie de pierdere iminentă a cunoştinţei. Persoana care este în pragul unei lipotimii are o impresie de cap gol, de înceţoşare a vederii şi are nevoie să se întindă; are tulburări trecătoare ale cunoştinţei, este palidă, transpiră. În câteva minute, de cele mai multe ori, subiectul revine la starea normală, având, eventual, impresia unei oboseli. În anumite cazuri, lipotimia poate fi urmată de o sincopă – pierderea cunoştinţei. Persoana care are aceste simptome trebuie să se întindă şi să fie sustrasă, dacă e posibil, din circumstanţele declanşante. Dacă se simte rău şi după luarea acestor prime măsuri de revenire este preferabil să fie consultat un medic.
M.S.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL