Tradițiile din străbuni, respectate de tinerii din Dănciulești

681

Evenimentul „De la străbuni pentru urmaşi – comori dănciuleştene”, organizat cu ocazia închiderii proiectului „DATINI OLTENEŞTI”, a avut loc joi, 23 februarie, la Sala Maură a Prefecturii Gorj din municipiul Târgu-Jiu. Peste 30 de elevi din Dănciulești fac parte dintr-un ansamblu folcloric și reprezintă, cu mândrie, județul Gorj la diferite spectacole tematice.

Proiectul autorităților locale din comuna Dănciulești a avut ca scop promovarea patrimoniului cultural al proiect danciulesti (1)acestor meleaguri pline de tradiții și obiceiuri care ne fac mereu cinste!
„Datini oltenești” este un proiect ce și-a propus conservarea și promovarea patrimoniului cultural al comunei Dănciuleşti. Pentru a atinge acest obiectiv au fost realizate piese de muzică populară, care sunt interpretate de tineri din localitate, ale căror calități interpretative au fost recunoscute la nivel județean şi chiar naţional. Textele pieselor au fost scrise pe teme inspirate din lucrările monografice ale localităţii, fiind o modalitate de promovare a obiceiurilor comunei, dar și a istoriei acestor locuri.
De asemenea, au fost puse în scenă atât piesele, cât şi suitele de dansuri populare ale Ansamblului Folcloric „Cununiţa” Dănciuleşti.
proiect danciulesti (2)Organizatorii evenimentului au fost: Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Local Dănciuleşti, Primăria Dănciuleşti și Muzeul Judeţean Gorj. Partenerii evenimentului sunt Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” și Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu. Trebuie precizat că din Dănciulești s-au lansat în folclor, printre alții, Valentin Sanfira, Maria Fota sau Mariana Ionescu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here