Realitatea Gorjeana

Unităţile de alimentaţie publică, sub lupa inspectorilor DSP

 | 14 decembrie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Pentru că sărbătorile se apropie cu paşi repezi şi se doreşte ca şi cetăţenii să beneficieze de servicii calitative, unităţile de alimentaţie publică de pe raza judeţului Gorj au început să fie verificate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. Se verifică respectarea normelor igienico sanitare.

Semnatura eletronica CertDigital

Ca de fiecare dată, în pragul sărbătorilor se intensifică şi controalele la proprietarii de pensiuni, hoteluri şi restaurante. Se fac verificări se fac şi la societăţile care comercializează produse de sezon, dar şi cofetăriile, depozitele de alimente, patiseriile şi altele, astfel încât populaţia să fie ferită de riscul achiziţionării unor produse neconforme. „Colegii mei de la Inspecţie fac, în această perioadă, controale pe unităţi de alimentaţie publică, unităţi care organizează mese festive, dar şi depozite de alimente. Se verifică respectarea normelor igienico sanitare şi calitatea produselor, să nu pună în pericol sănătatea populaţiei”, confirmă Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Deşi controalele au fost demarate de zile bune, până în prezent, inspectorii DSP Gorj nu au aplicat nicio sancţiune, nefiind depistate nereguli. Totuşi, proprietarii societăţilor comerciale vizate de controalele specifice sezonului sunt nevoiţi să-şi ia toate măsurile şi să se asigure că îndeplinesc toate condiţiile de conformitate, deoarece verificările vor continua până la sfârşitul anului. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj sunt în alertă pentru că se doreşte evitarea oricăror posibile probleme pe care le-ar putea întâmpina consumatorii de servicii şi produse alimentare specifice sărbătorilor de iarnă. Tocmai de aceea inspectorii DSP Gorj au intensificat controalele în această perioadă.
Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL