Realitatea Gorjeana

Veteranii din Leleşti, omagiaţi de autorităţile locale

 | 02 mai 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Sâmbătă, 29 aprilie 2017, autorităţile locale din comuna Leleşti au organizat o serie de manifestări dedicate Zilei veteranilor de război. Cu această ocazie, leleştenii au participat o lansare de carte la Teatrul de vară din localitate, moment precedat de depunerea de coroane la Monumentul Eroilor și un program artistic pregătit de elevii Școlii Gimnaziale „Ion Grigoroiu ” Leleşti.

Semnatura eletronica CertDigital

29 aprilie, Ziua veteranilor de război, a fost marcată cum se cuvine la Leleşti. Iubitorii de istorie şi urmaşii veteranilor şi nu numai şi-au dat întâlnire la Leleşti, sâmbătă, în jurul prânzului. În memoria eroilor leleşteni a avut loc un ceremonial religios, la care au participat preoţii comunei şi s-au depus coroane la Monumentul Eroilor.

Amfitrionul manifestării a fost edilul Laurenţiu Turcilă, acesta considerând că fiecare cetăţean are obligaţia morală să acorde atenţie ultimilor supravieţuitori ai celui de-al Doilea Război Mondial.
Ca la orice sărbătoare, nu putea să lipsească un program artistic, micuţii din localitate punând în scenă un spectacol care a fost pe sufletul publicului.
Unul dintre cele mai aşteptate momente a fost lansarea de carte închinată Eroilor Veterani, intitulată „ Leleşti – vatră de eroi şi de viteji”. Prezenţi la eveniment au fost şi generalul (r) Constantin Ispas, prof. Ion Făgaş, prof. Teodor Voicu şi mulţi alţii.
Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL