Realitatea Gorjeana

Zile importante, marcate de Centrul Antidrog Gorj

 | 23 ianuarie 2012, 15:54 | 0 comentarii | 

În cursul anului trecut, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj a marcat o serie de zile importante pentru prevenirea consumului de tutun, alcool, droguri sau substanţe psihoactive. Acţiunile derulate în acest sens s-au desfăşurat pe teritoriul judeţului nostru, în diverse locaţii.

Semnatura eletronica CertDigital

Una dintre zilele marcate de CPECA a fost ZIUA MONDIALĂ FĂRĂ FUMAT sărbătorită pe 31 MAI 2011. Ea s-a desfăşurat sub sloganul „Să facem din fiecare ZI, ZI FĂRĂ TUTUN!” şi „a debutat cu o conferinţă de presă organizată de CPECA Gorj, la care au participat cinci televiziuni, două posturi de radio şi cinci cotidiene locale. Pentru marcarea ZILEI MONDIALĂ FĂRĂ FUMAT CPECA Gorj a desfăşurat opt activităţi de prevenire a consumului de tutun. Aceste activităţi au avut loc astfel: cinci activităţi în cinci unităţi şcolare, o activitate stradală, în care au fost împărţite materiale de informare şi sensibilizare, un marş antitutun, o activitate de informare a tinerelor mame din centrele maternale, privind riscurile fumatului pasiv. Beneficiarii direcţi ai acestor acţiuni au fost 210 elevi şi 12 cadre didactice, 200 participanţi de diferite vârste, 15 tinere mame”, a explicat coordonatorul CPECA Gorj.

Acţiuni de luptă împotriva consumului de droguri

O altă zi marcată de CPECA Gorj a fost Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri – 26 iunie 2011. Cu această ocazie s-a lansat şi campania „ABSENTUL”, dedicată substanţelor psihoactive, care, potrivit reprezentanţilor Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj „a debutat cu o conferinţă de presă organizată de CPECA Gorj, la care au participat cinci televiziuni, două posturi de radio şi cinci cotidiene locale. Cu ocazia zilei de 26 iunie 2011 au fost desfăşurate 8 activităţi de prevenire a consumului de droguri şi substanţe psihoactive care au constat în organizarea unui Cros Antidrog, un concurs de desene pe asfalt, o expoziţie de pictură cu tematică antidrog, o activitate de informare a deţinuţilor din Penitenciarul Târgu-Jiu, o activitate de informare în Tabăra Şcolară Săcelu, o activitate de prevenire a consumului de substanţe noi în Centrele Maternale Târgu-Jiu, şi o activitate de distribuire de pliante cu mesaj antidrog în rândul persoanelor participante la Bâlciul Peştişani”.

Pe toată durata campaniei pe panourile publicitare din municipiul Târgu-Jiu au rulat spoturile Antidrog „Deschide ochii”, „Absentul”, „Alternative”, „Primeşte-l alături de tine”.

Beneficiarii direcţi ai acestor acţiuni au fost 14 sportivi, 50 elevi, 15 deţinuţi, 12 mame, 150 persoane participante la Bâlciul Peştişani.

ZIUA NAŢIONALĂ FĂRĂ TUTUN, marcată de specialiştii antidrog

Pe 17 Noiembrie 2011, specialiştii antidrog au marcat Ziua Naţională Fără tutun. Ea s-a desfăşurat sub sloganul „Să facem din fiecare ZI, ZI FĂRĂ TUTUN!”. „A debutat cu o conferinţă de presă organizată de CPECA Gorj, la care au participat cinci televiziuni, 2 două posturi de radio şi cinci cotidiene locale. Pentru celebrarea aceste zile au fost desfăşurate un număr de 11 activităţi de prevenire a consumului de tutun, factorii de risc ce pot duce la debutul consumului şi promovarea prevederilor Convenţiei Cadru pentru Controlul Tutunului. Activităţile au fost derulate în 9 unităţi şcolare din Târgu-Jiu şi judeţul Gorj, o activitate la Muzeul Judeţean Gorj şi o activitate la Penitenciarul Târgu-Jiu. Pe toată durata Campaniei a fost difuzat la posturile locale de radio, precum şi la difuzoarele din centrul oraşului, spotul audio „Ce-ar fi dacă a-i lăsa ţigările acasă?” Beneficiarii direcţi ai acestor activităţi au fost 508 elevi, 35 cadre didactice, 14 deţinuţi şi 2 cadre ale Penitenciarului, iar beneficiari indirecţi comunitatea în ansamblu”, a explicat Laurenţiu Şoşoi, coordonatorul CPECA Gorj.

Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL