Realitatea Gorjeana

Ziua Mondială a Mediului, marcată de Liga Studenţilor

 | 05 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Liga Studenţilor din Universitatea “Constantin Brâncuşi” organizează în data de 5 iunie 2015, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului Înconjurător, a 2-a ediţie a evenimentului Bicicliada, în cadrul căruia studenţii din trei centre universitare, Bucureşti, Iaşi şi Târgu-Jiu, vor face un marş pe biciclete pentru a se implementa cea mai simplă metodă de protecţie a mediului şi pentru a promova un stil de viaţă sănătos.

Semnatura eletronica CertDigital

Prin acţiunea organizată de studenţi, se doreşte atât promovarea unui oraş mai puţin poluat, prin utilizarea bicicletelor ca mijloc de transport, dar şi de a încuraja universităţile să amplaseze rasteluri de biciclete la fiecare facultate din campusurile universitare, precum şi în faţa căminelor studenţeşti, astfel încât studenţii să fie încurajaţi să parcurgă drumul de la cămin sau de acasă către facultate cu bicicleta.
Uniunea Naţională a Studenţilor din România va iniţia o scrisoare către Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) pentru modificarea “Metodologiei de evaluare externă, standardele, standardele de referinţă şi lista indicatorilor de performanţă” şi introducerea în criteriile de evaluare a serviciilor oferite de universităţi a unor spaţii special amenajate pentru parcarea bicicletelor la fiecare facultate din campusurile universitare, precum şi în faţa căminelor studenţeşti.

Bicicliada, la Târgu-Jiu
La Târgu-Jiu, întâlnirea va avea loc vineri, 5 iunie 2015, ora 18.00, în Piaţa Prefecturii, unde studenţii, cadrele didactice, dar şi alte persoane care doresc să se alăture acestei iniţiative, vor parcurge următorul traseu: Piaţa Prefecturii – Str. Calea Eroilor – Biserica “Sf. Trei Ierarhi” – Str. Mărăşeşti – Str. Tudor Vladimirescu – Parcul Coloanei Infinitului – Str. Calea Bucureşti – Preajba – Zona Artego – Bd. Ecaterina Teodoroiu – Zona Centru. În Bucureşti, evenimentul va începe la ora 16.00, bicicliştii urmând un traseu în campusul Universităţii POLITEHNICA, iar pe 4 iunie, în Iaşi, unde la ora 16.00, studenţii şi-au dat întâlnire în parcarea Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului.
Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL