Rechizite de la Primăria Târgu-Jiu pentru 66 de copii din municipiu

Primăria Municipiului Târgu-Jiu, prin Direcţia Publică de Protecţie Socială, a organizat şi în acest an acţiunea “Început de an şcolar”. Un număr de 66 de elevi din Târgu-Jiu, de la clasa 0 şi până la clasa a XII-a, au primit, ieri, pachete din partea primarului Marcel Romanescu.

 

Pachetele oferite au constat în ghiozdane, caiete şi alte rechizite necesare la început de an şcolar. Acţiunea “Început de an şcolar”, organizată anual de Primăria Târgu-Jiu prin Direcţia Publică de Protecţie Socială, se adresează copiilor proveniţi din familii cu situaţie socio-economică dificilă.

“Este un program demarat de către Primărie şi Consiliul Local care a fost bugetat pentru începutul de an şcolar. Se adresează copiilor din familiile cu o situaţie economico-socială precară. Sunt 66 de beneficiari de la clasa 0 până la clasa a XII-a cu pachete care conţine ghiozdan şi rechizite pentru începutul de an şcolar. Ne bucurăm că putem veni în ajutorul acestor familii şi sperăm ca în anii următori să mărim numărul, deşi eu mi-aş dori să se îmbunătăţească, în primul rând, situaţia acestor familii şi să nu avem nevoie de un număr mai mare. Dar vom încerca să alocăm un buget mai mare şi să acoperim o parte din problemele acestor familii”, a declarat primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu.

35 de cereri, la DPPS
Pentru acordarea acestor rechizite, la DPPS Târgu-Jiu s-au întocmit liste în baza solicitărilor venite din partea părinţilor a căror situaţie materială este una precară, precum şi pe baza evidenţelor instituţiei. “Copiii cărora astăzi (n.r. ieri) le facem bucuria de a le oferi un ghiozdănel cu un minim de rechizite necesare pentru începerea anului şcolar provin din familii cu situaţii economice dificile pentru că pe marea majoritate îi avem în evidenţa instituţiei cu o anumită formă de situaţie socială, că e vorba de ajutor social, alocaţie pentru susţinerea familiei sau masă la Cantina de Ajutor Social. Acordarea acestor ghiozdane s-a făcut pe bază de cerere, ne dorim ca la anul să avem un buget mai mare. Acum ne-am încadrat în bugetul alocat. Au fost 35 de cereri pentru 66 de copii şi le-am putut onora pe toate”, a precizat Alina Toader, director adjunct în cadrul DPPS Târgu-Jiu.

Bugetul alocat pentru pachetele cu ghiozdane şi rechizite împărţite, ieri, de municipalitate este de aproximativ 4.100 de lei cu TVA. Cadourile au fost unele aşteptate de elevi pentru a intra cu succes în anul şcolar 2017-2018, care va debuta luni, 11 septembrie. Elevii selectaţi au fost chemaţi chiar la sediul Primăriei pentru a li se înmâna cele necesare pentru şcoală. Cei mai mici dintre elevii cadonaţi de autorităţile locale au fost boboci de clasa 0, iar cei mai mari sunt în anii de liceu. Copiii mai mici au fost însoţiţi de părinţi sau bunici pentru ridicarea rechizitelor, unii dintre ei având mari emoţii. Ghiozdanele cu cele necesare începerii unui nou an şcolar au adus bucurie pe feţele părinţilor şi a elevilor, mai ales că situaţia financiară a acestora nu este una roz. În ghiozdanele oferite elevilor s-au putut regăsi caiete, penare, blocuri de desen, pixuri, acuarele, truse geometrice, ascuţitori şi stilouri.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here