Recordmanul Edi, față în față cu “profesorul” Pustai

Pandurii încearcă să-și asigure prezența în play-off cu un succes contra Botoșaniului, o echipă aflată în partea de jos a clasamentului, dar care sub bagheta lui Pustai devine o echipă imprevizibilă, capabilă de surprize.

După ce a obținut trei victorii în doar opt zile, Edi Iordănescu vrea să obțină și a patra victorie consecutivă pentru Pandurii, ceea ce ar însemna și un pas imens către play-off. Practic, cu 42 de puncte acumulate în 21 de partide, Pandurii nu ar avea cum să mai piardă un loc în primele șase la finalul sezonului regulat, lucru echivalent cu îndeplinirea obiectivului. Lucrurile nu sunt deloc simple, la Severin urmând a-și face prezența un fost antrenor al Pandurilor și nu oricare, ci cel care a reușit cea mai importantă performanță din istoria clubului, clasarea pe locul 2 în campionatul intern și calificarea echipei în grupele Europa League. Profesorul Pustai conduce acum echipa din Botoșani, iar Edi Iordănescu spune că este sigur că va avea parte de o confruntare strânsă, cunoscând foarte bine stilul abordat de “matematicianul” Ligii 1.

Pandurii Târgu Jiu – FC Botoșani
Stadion “Municipal”, Drobeta Turnu Severin, sâmbătă, ora 18:00
Televizare: Digi Sport, Dolce Sport, Look TV
Echipe probabile:
Pandurii: Mingote – Ungurușan, Vasco, Filippetto, Momcilovic – Săpunaru, Droppa – Ciucur, Nistor, Răduț – Nicoară. Antrenor: Edi Iordănescu.
FC Botoșani: Pleșca – Dimitrov, Miron, Ngadeu, Patache – Bordeianu, Cabrera – Fulop, Vașvari, Martinus – Ivanovici. Antrenor: Cristi Pustai.

Toată lumea vrea punctele
În vreme ce Pandurii vrea victoria pentru a se asigura de prezența în play-off, adversara de sâmbătă a gorjenilor, după ce a participat și ea în premieră în cupele europene, este acum în situația de a lupta pentru salvarea de la retrogradare. Orice punct îi este de mare folos Botoșaniului, iar Cristi Pustai știe să închidă ermetic o echipă: “Anticipez un meci dificil. Vine o echipă care are nevoie de puncte, care vine după o victorie acasă. Au jucători cu calitate, au un antrenor care este preocupat de organizarea de joc şi care îi iese. Nu vom avea un joc uşor, dar am încredere în băieţi că înţeleg importanţa acestui joc, importanţa punctelor şi nu sunt mulţumiţi. Vrem să facem cât mai multe puncte pentru a avea mai multă linişte în primăvară.
Şi ei au nevoie de puncte să se salveze de la retrogradare. Şi noi avem nevoie de puncte”, spune Edi Iordănescu. Tehnicianul Pandurilor nu își vede echipa favorită doar prin prisma pozițiilor ocupate în clasament și spune că diferența o face mereu atitudinea și mizează pe o concentrare bună a elevilor săi care să evite pașii greșiți: “Când intri pe teren statistica şi clasamentul chiar nu au nici un rol. Fiecare încearcă să scoată maxim. Sunt conştient, toţi antrenorii spun că nu mai există meciuri uşoare, aşa că dacă nu suntem aşa cum trebuie, există riscul să avem parte de surprize neplăcute”, atenționează Edi Iordănescu.

Hora, marea absență
Pandurii nu poate alinia cea mai bună formulă la meciul cu FC Botoșani, iar cea mai importantă absență din garnitura gorjenilor este, fără doar și poate, golgheterul Ligii 1, Ioan Hora. Atacantul pandur a văzut al patrulea cartonaș galben la meciul cu CFR Cluj, însă are și o problemă la gleznă. “Hora este o pierdere, nu doar că este un jucător valoros, decisiv pentru echipă, golgheter al campionatului, ci şi pentru că nu avem foarte multe soluţii. Avem singurul atacant de profil este Wellington, care nu s-a mai antrenat de mult timp cu echipa, în rest am improviza. El a intrat acum, dar nu este pus la punct”, a declarat Edi Iordănescu despre problema pe care o are la nivelul atacului. Acesta exclude varianta unui atac în care Wellington să-și găsească loc din primul minut: “Wellington nu poate intra din primul minut. Chiar dacă el din punct de vedere medical este apt, fizic nu este la parametrii OK. Nu pot pierde o schimbare după 15-20 de minute. Nu ştiu dacă poate fi util echipei din primele minute, poate pe final va fi mai util pe un fond de oboseală al adversarului”, a mai spus antrenorul Pandurilor. În aceste condiții, Edi Iordănescu trebuie să apeleze la improvizații: “Acum nu avem foarte multe soluţii şi la cât am improvizat în campionatul acesta o vom mai face o dată. Sper să fim inspiraţi şi să ne iasă. Este foarte posibil ca prin schimbarea atacantului pentru că nu mai avem nici ca profil un jucător care să se apropie de o astfel de poziţie, este posibil să fie o schimbare de strategie în ultimii 30 metri”, a concluzionat tehnicianul echipei gorjene.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here