Recrutare pentru formarea maiștrilor militari și subofițerilor în activitate

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul informare-recrutare al Centrului militar județean Gorj, activitatea de recrutare a tinerilor – băieţi şi fete. Se primesc candidaţi care îndeplinesc criteriile generale și specifice de recrutare, absolvenți ai învățământului liceal cu diplomă de bacalaureat, iar în cazul în care sunt elevi în ultimul an, să facă dovada promovării examenului de bacalaureat, până la data concursului de admitere şi care au vârsta de cel mult 28 de ani (pentru maiștrii militari) și 35 de ani (pentru subofițeri), împliniţi în anul organizării concursului de admitere.

Pentru anul de învăţământ 2018 / 2019, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor (băieţi şi fete) din municipiul Târgu-Jiu şi judeţul Gorj cu următoarea ofertă educaţională: Școala Militară de Maiștrii Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” din Pitești – 650 locuri, din care 323 pentru maiștrii militari și 327 pentru subofițeri; Școala Militară de Maiștrii Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” din Boboc – 291 locuri, din care 226 pentru maiștrii militari și 65 pentru subofițeri; Școala Militară de Maiștrii Militari a Forțelor Navale „Amiral I. Murgescu” din Constanța – 110 locuri.
Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.

Condiții de participare
Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ preuniversitar, candidaţii vor parcurge următoarele etape: prezentarea pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Gorj; efectuarea unui examen medical la Spitalul Militar Clinic de Urgență ,,Dr. Ștefan Odobleja” Craiova; definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Gorj până la data de 02.05.2018; susţinerea probelor de selecţie (evaluarea psihologică şi evaluarea aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Alba-Iulia; participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ preuniversitar.
Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Gorj, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Gorj, situat în Târgu-Jiu, strada Parâng nr. 1, luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30-16.30, marţi între orele 08.30-18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0253215563.
Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here