Recrutare pentru școlarizarea în instituțiile de învățământ militar pentru anul universitar 2018-2019

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul informare-recrutare al Centrului Militar Județean Gorj, activitatea de recrutare a tinerilor – băieţi şi fete, pentru a urma o instituție militară de învățământ, în anul universitar 2018-2019.

Sunt scoase la concurs locuri pentru următoarele instituții de învățământ: Universitatea Națională de Apărare „Carol I” din București – 21 locuri; Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu – 334 locuri; Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov – 138 locuri; Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța – 80 locuri; Academia Tehnică Militară din București – 245 locuri; Institutul Medico-Militar – 178 locuri, din care: Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București: Medicină generală – 60 locuri; Medicină dentară – 13 locuri; Farmacie – 15 locuri. Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș: Medicină generală – 90 locuri.
Pentru recrutarea tinerilor care doresc să devină ofițeri în activitate se primesc candidaţi care îndeplinesc criteriile generale și specifice de recrutare, absolvenți ai învățământului liceal cu diplomă de bacalaureat, iar în cazul că sunt elevi în ultimul an, să facă dovada promovării examenului de bacalaureat, până la data concursului de admitere şi care au vârsta de cel mult 26 de ani – 24 de ani pentru aviație-naviganți, împliniţi în cursul acestui an.

Termen limită pentru înscriere
Candidații întocmesc dosarul de candidat până la data de 03.04.2018, susțin probe de selecție la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Alba-Iulia și examen de admitere la instituția de învățământ.
Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Gorj, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Gorj, situat în Târgu Jiu, strada Parâng nr. 1, luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30-16.30, marţi între orele 08.30-18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0253215563.
Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here