Remarcarea Masivului Godeanu continuă

722

Demarată la începutul lunii august, ampla acţiune de remarcare a Masivului Godeanu continuă. Sâmbătă s-a făcut un schimb parţial de tură, coborând cinci persoane şi urcând alte 12. Potrivit conducerii Salvamont Gorj, până în prezent s-a reuşit remarcarea a peste 80% din traseul de creastă. Acţiunea „Voluntar în Carpaţi 2014” se va încheia la sfârşitul lunii.

Serviciul Public Judeţean Salvamont Gorj şi Asociaţia montană Carpaţi organizează, pe parcursul acestei luni, o acţiune de reamanajare şi remarcare a traseelor turistice pedestre din masivul Godeanu, un munte de o deosebită frumuseţe, care atrage din ce în ce mai mulţi turişti de la an la an, şi care, în perspectiva finalizării lucrărilor pe tronsonul de drum ce leagă Valea Jiului cu Valea Cernei, va deveni foarte solicitat de iubitorii de munte. La apelul Asociaţiei montane Carpaţi şi al salvamontiştilor gorjeni au răspuns o mulţime de iubitori ai muntelui din toată ţara, care vor sosi în masiv pe întreaga durată a lunii august, încercându-se refacerea unei cât mai mare părţi din reţeaua de trasee. „Sâmbătă am avut un schimb parţial de tură; au coborât vreo 5 şi au urcat 12 persoane. Acum avem circa 15 persoane în zonă. Următorul schimb de tură se va face joi-vineri şi acţiunea se va încheia la sfârşitul lunii”, a menţionat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Remarcare avansată pe traseul de creastă
marcare trasee turisticeOrganizatorii acţiunii „Voluntar în Carpaţi 2014” au stabilit ca prioritate traseul principal de creastă, urmat de traseele cele mai intens parcurse de turişti, trasee către obiective importante sau pentru accesul către şi dinspre traseul de creastă. „Deja traseul de creastă este remarcat peste 80% din lungimea sa; s-au refăcut marcajele pe traseele care coboară în Cerna Sat şi către Lacul Iovanul; s-au amplasat stâlpi indicatori pe toate intersecţiile de trasee şi peste 30 de stâlpi cu marcaje de traseu de creastă sau cu marcaje de trasee adiacente. Până la finele acţiunii se estimează amplasarea unui număr de peste 60 de stâlpi de marcaj”, a declarat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj.
Toate materialele de marcaj, vopsea, stâlpi, ciment sunt asigurate de Serviciul Public Judeţean Salvamont Gorj şi se speră că la finalul acţiunii să se reuşească realizarea unor marcaje care să ofere celor care merg pe munte condiţii foarte bune de orientare în teren.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here