Remedii pentru fiere

1818

remedii fiereTe confrunţi cu dureri în zona abdominală, ai greţuri, vărsături, senzaţie de „gură amară” şi eşti mereu balonată, acestea sunt doar câteva semnale că poţi avea de-a face cu o criză de fiere. Dar ne putem baza pe remediile naturale, care ne stau tot timpul la îndemână.

Ienupărul contra balonării

Fructele de ienupăr sunt excelente contra balonărilor care sunt semne sigure ale afecţiunilor biliare. Se va începe o cură, iar pentru început, aşa cum spun specialiştii, se vor lua patru boabe de ienupăr, se mestecă foarte bine, după care în fiecare zi se va mai adăuga încă un bob, până la 15 boabe, iar apoi se scad boabele câte unul în fiecare zi, până se ajunge la patru.

Seminţe de dovleac

Maceratul de seminţe de dovleac calmează durerile cauzate de crizele de bilă. Se va prepara astfel: se pisează bine 50 de seminţe de dovleac se adaugă o jumătate de litru de apă peste ele şi se lasă la macerat câteva ore. Cantitatea se consumă pe parcursul zilei.

Uleiul de măsline stopează formarea calculilor

În problemele biliare, specialiştii spun că trebuie luate în fiecare zi câte trei linguri de ulei de măsline extravirgin. Uleiul are capacitatea de a stimula secreţia biliară şi activează enzimele din pancreas. Din această cauză uleiul de măsline este mai uşor digerabil decât alte grăsimi. Dacă se consumă frecvent, uleiul de măsline are puterea de a calma bila şi a preveni formarea calculilor biliari.

Lintea alină crizele de bilă

Conform unui studiu actual, persoanele care preferă să mănânce mai des preparate care conţin linte sunt mai rezistente în faţa atacurilor crizelor de fiere, faţă de cele care nu au acest obicei de a consuma linte. Iată o mâncare-medicament: şase linguri de boabe de linte fierte se amestecă cu morcov şi sfeclă roşie tăiate mărunt, peste care se adaugă două linguriţe de ulei de măsline şi se stropeşte cu puţin suc de lămâie. Ideal ar fi să se consume câteva porţii de salată de linte pe săptămână.

Anghinarea şi bila

Anghinarea menţine funcţionarea în condiţii normale a bilei şi a ficatului, scade glicemia şi este considerată un bun antimicrobian. Din anghinare se va face o infuzie dintr-o lingură de frunze la o jumătate de litru de apă clocotită. Aceasta va ajuta foarte mult bila. Se va începe prin a consuma o cană de dimineaţă, iar restul se bea înainte de masa de prânz şi de seară.

Teiul, aliat de nădejde

Florile de tei sunt indicate în tratamentul afecţiunilor biliare, deoarece activează secreţia biliară. Infuzia se obţine dintr-o linguriţă de flori uscate la o cană de apă clocotită. Se consumă până la trei căni pe zi, îndulcite cu miere. Pentru bila leneşă este bună şi infuzia de salvie. La o cană de apă clocotită se adaugă o linguriţă de frunze. Se va bea treptat pe parcursul întregii zile.

Sucul de ridiche neagră, detoxifiant

Ridichea neagră este bună pentru ficat, bilă şi rinichi. Se vor prepara sucuri din ridiche care au rolul de a calma durerile şi a favoriza eliminarea bilei. Sucul se prepară astfel: se ia o ridiche, se taie şi se scobeşte miezul; se pune zahăr şi se lasă până se obţine un suc. Se bea dimineaţa pe stomacul gol câte două linguriţe de suc.

Grepfrutul reglează secreţia biliară

Pentru persoanele care au probleme cu fierea, cura cu suc de grepfrut este un remediu foarte bun. Se consumă în fiecare zi suc natural de grepfrut, iar tratamentul trebuie să dureze o lună.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here