Restricții de circulație pe podul de la Turcinești

Până pe 3 noiembrie, circulaţia publică pe DJ 664 Turcineşti este deschisă, însă doar cu anumite condiții. ”În această perioadă sunt instituite restricţii temporare de circulație, în următoarele condiţii:
– se interzice circulaţia autovehiculelor având masa maximă admisă mai mare de 5 tone;
– la intrările pe acest sector de drum (capetele podului) sunt amplasate indicatoare cu inscripţia „5T” însoţite de un panou adiţional cu perioada în care sunt instituite aceste restricţii de circulație.
– la intersecţiile DN 66 cu DJ 664, DJ 664 cu DJ 664A şi DN 66 cu DC 149 Bumbeşti-Jiu, sunt amplasate panouri conţinând rutele ocolitoare pe care se deviază circulaţia vehiculelor cu o masă mai mare de 5 tone;
– sunt exceptate de la restricţiile de circulaţie vehiculele aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii şi cele ale administratorilor drumurilor publice din România. Polițiștii vor monitoriza zona pentru prevenirea evenimentelor și pentru respectarea restricțiilor de circulație”, anunță reprezentanții IPJ Gorj.
Deocamdată, nu au fost aplicate amenzi. ”Sancțiuni nu s-au aplicat. Avem niște verificări în derulare. Având în vedere importanța deosebită pentru comunitate a acestui pod s-a luat măsura instituirii unui filtru permanent în această zonă, în așa fel încât să prevenim încălcarea semnificației indicatoarelor. Nu ne dorim neapărat o sancționare a conducătorilor auto, cât mai degrabă să prevenim pătrunderea acestora pe pod, în așa fel încât să nu avem probleme. Având în vedere că este o restricție cu caracter temporar riscă suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pe o perioadă de 60 de zile, plus o sancțiune de la 6, la 8 puncte amendă”, a precizat Decebal Davidoiu, șeful Serviciului Rutier Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here