Tocăniţă de pui cu caise
Ingrediente:
• 2 linguri ulei; • 8 copane de pui dezosate, aprox. 450 gr în total; • 2 cepe, tocate; • 2 căţei de usturoi, tocaţi; • 2 linguriţe cumin măcinat; • 2 linguriţe coriandru măcinat; • 300 ml supă de pui;
• 3 morcovi, tăiaţi în 2 pe lungime, apoi fiecare jumătate tăiată în 6-8 beţigaşe; • 1 ţelină, tăiată în 2 pe lungime, apoi de-a latul în felii; • 5-8 caise, curăţate de sâmburi şi tăiate în sferturi; • piper şi sare, după gust.
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi se prăjesc copanele de pui 5-10 minute, până când s-au rumenit uniform, întorcându-le de câteva ori. Se scot din tigaie, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc 5 minute, până când se înmoaie. Se adaugă cuminul şi coriandrul şi se călesc 1 minut, apoi se adaugă supa. Se pune carnea înapoi împreună cu morcovii şi ţelina. Se dau într-un clocot. Se amesteca bine, apoi se acoperă şi se fierb la foc mic aprox. 30 minute sau până când carnea s-a frăgezit. Se ia capacul. Dacă este prea mult sos, se mai fierbe până scade. Se adaugă caisele şi se amesteca uşor. Se mai fierbe totul la foc mic 5 minute. Se presară sare şi piper după gust, apoi se serveşte. Se poate servi alături de pilaf simplu, cartofi fierţi sau copţi.
Poftă bună!