Rețeta săptămânii – Brioșe cu vișine

666

Ingrediente
400 g vișine fără sâmburi, 4 ouă, 3/4 pahăr zahăr (mai exact 140 g), 1 pahar de făină (150 g), 4 linguri de unt topit, 1 linguriță extract de vanilie sau zahăr vanilinat

Mod de preparare
Se separă gălbenușurile de albușuri. Pe primele le bateți până se albesc, cu un praf de sare, extractul de vanilie și untul. Albușurile trebuie și ele bătute până la stadiul de spumă lejeră, moment în care începeți să adăugați zahărul, treptat. Se combină apoi gălbenușurile cu albușurile, ușor, astfel încât să nu pierdeţi tot aerul încorporat prin batere. Adăugați făina în două tranșe, după care turnați pandișpanul în formele de brioșe. Peste el puneți vișinele. Coaceți brioșele la 180 de grade Celsius, până când se rumenesc deasupra, iar pandișpanul trece testul scobitorii (aproximativ 30 de minute).
Când sunt reci, pudrați-le cu zahăr.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here