Rețeta săptămânii – Greta Garbo

Ingrediente
Foi:
1/2 kg de făină, 200 g unt, 2 ouă întregi, 250 g smântână groasă, 100 g zahăr pudră, 25 g drojdie proaspătă, un vârf de cuțit de sare, coajă rasă de lămâie
Umplutura:
500 g marmeladă fină, 400 g nuci măcinate, 200 g zahăr
Decor:
100 g de ciocolată cu lapte, o lingură de smântână lichidă sau frișcă lichidă, o linguriță de unt

Mod de preparare:
Foi: Se freacă drojdia cu zahărul până se lichefiază. Se adaugă untul la temperatura camerei, cele două ouă, pe rând, și se amestecă bine cu mixerul. Se toarnă apoi și smântâna, se adaugă coaja de lămâie și făina. Se amestecă puțin mai ușor și apoi se lasă aluatul la crescut cam 40 de minute. Aluatul pufos se împarte în 4 părți egale și se întind 4 foi cu grosimea de o jumătate de cm, pe hârtie de copt. Fiecare foaie se întinde pe hârtie de copt de aceeași mărime cu tava. Procedând așa, foaia se poate muta ușor în tavă fără să-și piardă forma. Se dezlipește foaia de pe hârtie după ce se așează în tavă. Se întinde destul de ușor. Nuca se amestecă cu zahărul vanilinat și zahărul tos. Se împarte în 3 părți egale. Se unge tava cu unt și se montează prăjitura punând o primă foaie peste care se întinde o parte din gem, se presară din amestecul de nucă cu zahăr și se continuă cu cealaltă foaie, și tot așa până la ultima care rămâne curată. Se lasă tava cu prăjitura la cald timp de 30 de minute să dospească și apoi se pune la cuptorul preîncălzit timp de o oră, la foc potrivit. Glazura lucioasă se toarnă peste prăjitura rece și se pregătește la cuptorul cu microunde punându-se toate ingredientele într-un castronel și se amestecă în ea, din 30 de secunde în 30 de secunde, până când se formează un sos gros.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here