Rețeta săptămânii – Înghețată de ciocolată și vanilie

696
13004772 - chocolate brownie with vanilla ice-cream and chocolate sauce

Ingrediente:
ciocolată, 200 g smântână, 1 păstaie de vanilie, 2 linguri pudră de cacao, 150 g ciocolată neagră, 3 gălbenușuri de ouă,75 g zahăr, 250ml lapte.

Metodă de preparare
Se pune laptele la fiert și, în timpul acesta, se bat gălbenușurile cu semințele de vanilie scoase din păstaie. Se integrează ușor și zahărul. Apoi, se pune laptele fierbinte amestecând constant cu un tel. Se pune amestecul înapoi pe foc și se reîncălzește, până ce începe să se îngroașe. Atenție, nu se lasă să fiarbă. Se topește ciocolată si 3 linguri de smântână la bain-marie amestecând continuu, apoi se adaugă în amestecul de lapte și ouă, împreună cu pudra de cacao. Se pune totul la frigider timp de o oră. Se bate restul de smântână și încorporeăză-l în amestecul de mai sus. Se transferă apoi totul într-un aparat de făcut înghețată și se lasă vreo 30 de minute să se congeleze. Dacă nu aveți aparat de făcut înghețată, se pune compoziția într-un vas de metal și se lasă să stea 4 ore la congelator, amestecând din oră în oră.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here