Rețeta săptămânii – Prăjitură cu banană și cremă de ciocolată

628

Ingrediente
Blat:
4 ouă, 180 g zahăr, 170 g făină de grâu, 1 plic praf de copt, 20 g cacao, un praf de sare
Crema:
500 ml smântână lichidă cu minim 30% grăsime, 2 pliculețe întăritor de frișcă, 1 plic zahăr vanilat
Crema de ciocolată:
200 g ciocolată cu lapte, 2 linguri apă, 190 g unt sau margarină, 3 ouă, 2 linguri zahăr pudră, un praf de sare
În plus:
câteva linguri de gem la alegere, 5 banane mari
Mod de preparare:
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Se mixează albușurile cu un praf de sare.
Se adaugă zahărul și se continuă să se mixeze până când vei obține o bezea tare.
Se pun gălbenușurile unul câte unul.
Se încorporează făina amestecată în prealabil cu praful de copt și cacaua.
Se toarnă aluatul într-o tavă cu dimensiunea de 22 x 33 cm și tapetată cu hârtie de copt.
Se nivelează deasupra și se pune tava la cuptorul preîncălzit la 180° C timp de 30 minute sau până când trece testul cu o scobitoare.
Se secționează blatul cu cacao pe jumătate pentru a obține două foi de blat.
Crema:
Într-un bol, se mixează smântâna lichidă împreună cu zahărul vanilinat.
Se încorporează praful întăritor de frișcă pentru a obține o cremă tare.
Crema de ciocolată:
Se rupe ciocolata în bucăți și se pune la topit împreună cu două linguri de apă, într-un vas, la bain-marie.
Se amestecă ciocolata topită cu untul la temperatura camerei.
Separat se mixează gălbenușurile cu zahărul pudră.
Se încorporează compoziția cu ciocolată și unt la cea de gălbenușuri, apoi se adaugă albușurile bătute în prealabil cu un praf de sare.
Asamblare:
Pe una din foile de blat se întinde uniform un strat de gem și se așează bucăți de banane.
Se întinde uniform crema și se așează a doua foaie de blat.
Deasupra se distribuie uniform crema cu ciocolată.
Se pune prăjitura la frigider timp de 2-3 ore sau se lasă peste noapte.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here