Reţeta zilei – Ardei copţi cu sardele şi usturoi

426
Ingrediente:
sare, piper măcinat, 20 măsline fără sâmburi, 3 linguri untdelemn, 8 fileuri sardele conservate în ulei,1 ramură de rozmarin, 2 căţei de usturoi,4 ardei capia.

Mod de preparare:
Ardeii copţi se taie fiecare în două şi li se scot seminţele. Se curăţă usturoiul şi se taie cât mai mărunt. Se mărunţeşte rozmarinul (dacă-l cumpăraţi din comerţ şi-l găsiţi sub formă de praf, puneţi un
vârf de cuţit). Se clătesc fileurile de sardele în apă şi se lasă să se zvânte. Se ia un vas plat,
rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, şi se aştern jumătăţile de ardei copţi, unele lângă
altele. Se sărează, se piperează. Se rânduiesc deasupra fileurile de sardele şi măslinele. Se
presară usturoiul tocat şi rozmarinul. Se piperează şi se sărează puţin din nou. Se
stropeşte conţinutul vasului cu untdelemn şi se bagă 10 minute în cuptorul gata încins.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here