Reţeta zilei – Brioşe cu afine

Ingrediente:

3 ouă, 120 gr de margarină sau unt la temperatura camerei, 130 gr de zahăr, 150 gr făină, 2 plicuri de zahăr vanilat, o jumătate pacheţel praf de copt, afine.

Mod de preparare:

Se mixează zahărul cu margarină sau unt, se adaugă ouăle pe rând, apoi zahărul vanilat, făina cu praful de copt amestecat şi se mixează bine. Afinele congelate se pun într-o sită şi se trec printr-un jet de apă rece. Se pregăteşte o tavă cu forme de brioşe, se pune în fiecare hârtie specială, cu o linguriţă se daugă compoziţie, apoi se punafine, iar la sfârşit încă puţină compoziţie pentru a acoperi afinele. Se dau la cuptor (preîncălzit) şi se lasă la copt cca. 20 – 25 min, depinde de cuptor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here