Reţeta zilei – Papanaşi cu mere (de post)

Ingrediente:

300 g făină, o ceaşcă apă minerală, 2 linguri ulei, 4 mere, 1/2 praf de copt, 2 plicuri zahăr vanilat, 1/2 linguriţă scorţişoară după plăcere, zahăr tos, dulceaţă, gem, ce doriţi, ulei pentru prăjit.

Mod de preparare:

Din făină, apa, ulei, praf de copt şi zahăr vanilat obţin o compoziţie de clătită în care adaug merele cojite date pe răzătoare. Las să se odihnească timp de 10 minute. Încing ulei în tigaie, adaug câte o lingură din compoziţie. Prăjesc pe ambele părţi, trec prin zahăr tos. Aşez etajat câte 4 clătite pe farfurie. Peste fiecare clătită întind câte o lingură de gem sau dulceaţă (eu prefer cea de vişine). Pe ultima clătită am înfipt cu o scobitoare, o nucă din dulceaţă de nuci verzi. Am stropit cu sirop din dulceaţă de nuci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here