Reţeta zilei – Plăcintă cu praz şi cartofi

460
500 g cartofi noi, 1 fir praz, 2 ardei capia,1 pachet foi de plăcintă, sare, piper, ulei sau unt, 1 ou.

Preparare:
Foile se suprapun, ungând fiecare foaie cu ulei sau unt. Cartofii se fierb în coajă, apoi se curăţă şi se taie cubuleţe. Prazul se taie rondele, ardeii – mărunt. Într-o formă de ceramică, termorezistentă se aşează foile deja suprapuse, pe jumătate, presând în interior pentru a forma spaţiu pentru umplutură. Prazul se căleşte în unt sau ulei încins, se adaugă ardeii şi cartofii fierţi, se asezonează totul cu sare şi piper, compoziţia rezultată se toarnă în spaţiul format, se îndoaie jumătatea rămasă de foi peste umplutură, presând pe margini. Se unge cu ou, plăcinta se înţeapă cu furculiţa şi se dă la cuptor, la foc mediu, cca. 20 de minute. Se serveşte caldă sau rece. Nu se taie fierbinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here