Rețineri după percheziții, în cazul afacerilor ilegale cu tutun

În urma celor trei percheziții efectuate, marți, în județele Gorj și Dolj, două persoane au fost reținute de anchetatori. O femeie din Dolj și un pensionar din Motru au ajuns în arest, fiind suspectați că ar fi făcut afaceri ilegale cu tutun.

”La data de 22 mai, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în urma probatoriului administrat, au luat măsura reţinerii faţă de un bărbat de 68 de ani, din municipiul Motru şi o femeie de 48 de ani, din comuna Daneţi, judeţul Dolj, bănuiți de săvârşirea infracţiunii de deţinere, în afara antrepozitului fiscal, pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete sau un kilogram de tutun mărunţit”, a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

După audieri, procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru, a decis, ieri, ca suspecții să fie cercetați în libertate. În urma descinderilor, două pe raza municipiului Motru şi una în județul Dolj, au fost găsite opt kilograme de tutun mărunţit, 6.000 de tuburi, 300 de țigarete şi cinci dispozitive pentru confecţionat țigări, acestea fiind confiscate.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here