Reţinut după ce a făcut accident cu maşina “împrumutată”

Un tânăr de numai 18 ani, din Glogova, a ajuns în arestul IPJ Gorj după ce a reuşit “performanţa” de a săvârşi nu mai puţin de trei infracţiuni într-un timp foarte scurt: furt, conducere fără permis şi refuz de prelevare de mostre biologice.

Aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, tânărul a împrumutat o maşină fără a-l mai întreba şi pe proprietarul acesteia dacă este de acord, a plecat la plimbare şi, când a încercat să întoarcă, a lovit un gard.
Poliţiştii care au efectuat cercetări în acest caz au constatat că tânărul nu avea permis de conducere. De asemenea, când a venit vorba de recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, tânărul a refuzat, susţinând că îi este frică de ace. Tânărul a ajuns în arestul IPJ Gorj.
“La data de 15 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 3 de Poliţie Rurală Motru au reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J., un tânăr, de 18 ani, din comuna Glogova, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de o persoană care nu posedă permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că acesta s-a urcat la volanul unui autoturism ce aparţine unui tânăr de 28 de ani, din municipiul Târgu Jiu, care se afla parcat în faţa unui bar din comuna Glogova, cu cheile în contact şi neasigurat, şi l-a condus pe D.J. 671 B localitatea Glogova, iar când a intenţionat să efectueze o manevră de întoarcere a lovit cu partea din spate un gard. Totodată s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior el refuzând recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, întrucât îi este frică de ace”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Tânărul a fost prezentat ieri procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru, cu propunere de arestare preventivă.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here