România în picioare pentru asistența socială – Campania, ce a debutat în Gorj, a trecut deja de jumătate din țară

Concepută și inițiată de către Doru Buzducea, președintele Colegiului Național al Asistenților Sociali din România (CNASR), Campania “România în picioare pentru asistența socială” a ajuns deja în 17 județe. Debutul a fost în Gorj, unde filiala județeană a CNASR, condusă de Cristina Ciucur, a mobilizat autoritățile locale, asistenții sociali, mass-media și nu numai.

De la Gorj până la Suceava, de la Constanța la Satu Mare, de la Neamț la Timișoara, CNASR înconjoară țara, promovând și valorizând profesia de asistent social.
Anul trecut, Colegiul Național al Asistenților Sociali (CNASR) sucursala teritorială Gorj, a organizat, în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, Prefectura Județului Gorj, AJPIS Gorj, Direcția de Sănătate Publică, Terre des Hommes și Asociația pentru Incluziune și Dezvoltare Socială Gorj, seminarul “Cadrul legislativ privind buna practică și funcționare a Serviciului Public Asistență Socială la nivelul unităților administrativ-teritoriale”. Evenimentul s-a desfășurat la Târgu-Jiu, marcând practic, începutul unei campanii ce avea să străbată întreaga țară.

De la Gorj, în toată țara…
După un debut memorabil în Gorj, campania “România în picioare pentru asistența socială” a ajuns la: Sibiu, Neamț, Bacău, Ialomița, Ilfov, Giurgiu, Vaslui, Argeș, Bihor, Constanța, Timiș, Arad, Mehedinți, Caraș-Severin, Dâmbovița și Suceava, urmând Satu Mare (pe 18 ianuarie), Hunedoara (1-15 ianuarie), Dolj (28 februarie), Harghita (23 martie) și Tulcea (1-10 aprilie).
În fiecare județ, întâlnirile au purtat amprenta CNASR, temele abordate fiind atent selectate de către organizatori. Cert este că mobilizarea a fost una exemplară, tonul fiind dat de către Doru Buzducea și colegii săi, din orașul lui Brâncuși.
Doru Buzducea este decanul Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București, președintele Colegiului Național al Asistenților Sociali din România (din 2012) și președintele Asociației Școlilor de Asistență Socială din România (din anul 2010).
Buzducea este și membru în Comisia Prezidențială de Analiză a Riscurilor Sociale și Demografice (2009) și redactor șef al Revistei de Asistență Socială; are o bogată experiență editorială, fiind autorul mai multor cărți.
Dedicat trup și suflet asistenței sociale, președintele CNASR și-a propus o adevărată revoluție în rândul asistenților sociali, propunându-și să-i aducă pe aceștia pe locul meritat în ierarhia profesiilor din țara noastră.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here