Rotaru şi Ciocea, în stand-by pentru funcţia de primar

Primarii gorjeni îşi fac în această perioadă inventarul şi iau decizii. Unii şi-ar dori un mandat nou la alegerile locale de anul viitor, alţii nu sunt încă hotărâţi.

Independentul Marian Rotaru nu se mai vede ca şi candidat la alegerile locale din 2016 din partea vreunui partid, el dorind să-şi păstreze, cel puţin până la eventualitatea obţinerii unui nou mandat de edil, statutul de independent. “Mă mai gândesc dacă vreau un mandat. (…) Deocamdată stau independent, nu sunt omul care să treacă dintr-un partid în altul. Am avut atâtea şi atâtea cerinţe şi promisiuni, dar nu sunt hotărât şi îmi văd de treaba mea. Mi-am făcut treaba aşa cum am considerat eu că este mai bine. Îmi văd de administraţie, se văd rezultatele şi mă mai gândesc dacă voi candida la anul. În sondajele care se fac la nivel naţional, s-a văzut că, cei care sunt membri ai unor partide politice, sunt foarte prost cotaţi”, a declarat actualul primar de la Leleşti.

Ciocea depinde de procesul cu ANI
Găsit incompatibil şi aflându-se în proces pentru a-şi dovedi nevinovăţia în acuzele de incompatibilitate aduse de Agenţia Naţională de Integritate, primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea, spune că un nou mandat ar putea fi posibil doar dacă ar fi absolvit de acuzaţia de incompatibilitate. “Nu mă gândesc acum la un alt mandat, nu se ştie ce va mai fi în 2016, ştiţi bine că avem problema cu incompatibilităţile. Nu o să fie nicio problemă dacă nu voi câştiga în instanţă. Sunt unul dintre primarii care au obţinut fonduri europene şi datorită acestora am ajuns incompatibil. Când munceşti şi faci ceva pentru comunitate devii incompatibil. În momentul de faţă nu ştiu ce voi face”, a spus resemnat edilul Ciocea.
Ca an premergător alegerilor locale, primarul de la Bustuchin vrea să încheie cât mai multe proiecte şi să facă diverse investiţii pentru comună până la încheierea mandatului: “După 6,7 ani de zile avem legături cu mai multe firme din Spania, dar n-am putut până acum să ne apucăm de construcţie, deoarece nu sunt suficiente fonduri. Am realizat proiectul, suntem cu el şi tradus, aşteptăm să venim şi cu partea de bani care ne mai este necesară, este vorba de câteva milioane de euro, dar în acest moment noi am pus la punct încă un nou proiect legat de prelucrarea plantaţiilor de mure, afine, şofran, şi am fost deja avansaţi. Domnul prefect m-a asigurat de tot sprijinul juridic pentru întocmirea actelor ca săptămâna viitoare să încheiem cooperativa agricolă cu parteneri din Spania. (…) Trebuie să ne zbatem, să depunem proiecte şi să le şi câştigăm. Dacă nu ai depus un proiect, nu ai ce aştepta”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here