Să apreciem valorile românești- Parteneriat educațional

530

Joi, 23 noiembrie 2017, s-a desfășurat la Târgu Cărbunești parteneriatul educațional intitulat Să apreciem valorile românești la Biblioteca Orășenească Târgu-Cărbunești și la Muzeul Tudor Arghezi.
Cuvântul este aripa liniștii, afirma Pablo Neruda. Așadar, elevii de la Școala Gimnazială Nr.1 Albeni și cei de la Școala Gimnazială Nr. 1 George Uscătescu au pornit de la această afirmație și au prezentat în spațiile culturale mai susmenționate diferite montaje literare, scenete, poezii și cântece, toate menite să evidențieze importanța cunoașterii valorilor naționale. Numele scriitorilor români Ion Luca Caragiale, Ion Creangă, Mircea Sîntimbreanu, Ioan Slavici, Tudor Arghezi etc. au fost pe buzele micuților, care au recitat și prezentat materialele pregătite, cu mult entuziasm.
S-a văzut că școlarii noștri ne reprezintă visurile și emoțiile noastre puternice. Unii sunt talentați la interpretare și memorare, dar și la cântat. Noi le îndrumăm pașii spre calea plăcută sufletului lor și le mulțumim că ne ascultă în periplul lor cultural literar. Adăugăm mulțumiri doamnelor bibliotecare Sărbu Ana și Calotescu Roxana pentru primirea călduroasă ce ne-au făcut-o în labirintul lecturii.
Doamna muzeograf Eugenia Firescu și soțul dumneaei Albinel Firescu au prezentat copiilor Muzeul Tudor Arghezi, ghidându-i pe elevi prin cele mai semnificative momente din viața creatorului lui Zdreanță. Dumnealor le mulțumim, de asemenea, pentru initiativa acestui parteneriat, dar și pentru savuroasa limonadă cu miere pe care am degustat-o cu toții. Așteptăm cu nerăbdare să participăm și în semestrul al doilea cu activități la manifestarea cu ocazia publicării revistei Albinușa, unde și anul trecut elevii noștri au trimis lucrări proprii, poezii în cinstea lui Arghezi.
Doamna învățătoare Petrică Loredana a participat cu o parte din clasa dumneaei la toate aceste activități, iar devotamentul și sinceritatea prin care îi apropie pe elevii săi de tainele cărților sunt demne de aprecieri. Elevii de la Cărbunești au fost răsplătiți cu diverse premii, constând în reviste, postere și mouse-pad-uri, pe care le-am oferit noi, profesorii, pentru a-i stimula și pe viitor.
Nu în ultimul rând, sunt bucuros că i-am avut alături pe colegii mei de la Școala Gimnazială Nr.1 Albeni: doamna prof.de limba română Pânișoară Elena Ștefania, care mereu reușește să îi determine pe elevi să iubească lectura și să se implice în diverse activități; domnul profesor Voicu – om de cultură, și pe soția mea, Vasile Popescu Ileana, bibliotecara Școlii Gimnaziale, care este la dispoziția cititorilor noștri. Multumirile se adresează și domnului primar al comunei Albeni care a sprijinit transportul elevilor cu microbuzele școlare, facilitând astfel desfășurarea activităților. Sperăm ca și pentru viitor să existe această disponibilitate.
Clasele a VII-a A și B au fost coordonate de doamnele prof. Pânișoară Elena Ștefania( clasa a VII-a A) și Giubega Rodica (clasa a VII- B). La finalul activității, Scăfaru Titu Sebastian, elev în clasa a VII-a A, ne-a cântat la saxofon câteva melodii înălțătoare- succes în viitoarea lui carieră artistică. Mahatma Gandhi afirma: Fii tu însuți schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume!
Așadar, sperăm într-o nouă colaborare Școala Gim. Nr.1 Albeni- Școala Gimnazială Nr.1 “George Uscătescu” – Muzeul Tudor Arghezi- Biblioteca Orășenească Târgu-Cărbunești.
Prof. Vasile Popescu Ion Sorin

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here