Sala Sporturilor, recepţionată pe 14 februarie

Primarul municipiului Târgu-Jiu a anunţat, ieri, faptul că miercuri, 14 februarie este programată recepţia Sălii Sporturilor.

La eveniment vor fi prezenţi reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Investiţii, ai municipalităţii şi ai constructorului. Dacă timpul nu va permite obţinerea avizelor necesare, municipalitatea va organiza Campionatul Naţional de Box în incinta Colegiului Comercial “Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu, urmând ca la Sala Sporturilor să se ţină Campionatul European de Box.“Cel puţin în acest moment suntem pentru data de 14 februarie convocaţi pentru a se putea face recepţia la Sala Sporturilor. Urmează să vină şi reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii şi reprezentanţii constructorului, urmând ca după aceea să se poată realiza şi inaugurarea acestei săli. (…) Sala are amenajarea în momentul de faţă aproape toată făcută. Mai sunt câţiva metri pătraţi de dale care trebuie aranjate şi zona de marmură pentru scări care trebuie realizată de către societatea care se ocupă de lucrări. La momentul acesta dacă putem să obţinem autorizaţia de funcţionare, am putea organiza inclusiv Campionatul Naţional de Box. Dar în mare parte, inaugurarea sălii se va face odată cu Campionatul European, care se va desfăşura în Sala Sporturilor din Târgu-Jiu. Dacă la recepţie nu apar probleme şi putem să o autorizăm într-un termen foarte scurt, vom ţine inclusiv Campionatul Naţional. În condiţiile în care nu se obţine acea autorizaţie vom face Campionatul Naţional la Colegiul “Virgil Madgearu” şi cel European în Sala Polivalentă”, a declarat Marcel Romanescu, edilul municipiului Târgu-Jiu. Noua Sală a Sporturilor va avea o capacitate de peste 1.200 de locuri, comparativ cu vechea locaţie care avea doar 770 de locuri. Vor exista spaţii de servire, grupuri sanitare, garderobă şi alte spaţii conexe. Cele 1.200 de locuri vor fi împărţite în patru zone; tribuna principală va fi situată pe latura de est şi este pentru public, iar pe latura de vest va fi tribuna destinată sectorului VIP. Vor exista şi spaţii speciale pentru reprezentanţii mass-media, dar şi pentru persoanele cu dizabilităţi.

Stadionul, în stand-by
În ceea ce priveşte definitivarea lucrărilor la stadion pentru care municipalitatea a mai solicitat fonduri de circa 2 milioane euro către Ministerul Dezvoltării, proiectul a trecut prin comisia tehnico-economică de la Compania Naţională de Investiţii şi urmează ca şi Ministerul Dezvoltării să înainteze documentaţia către Guvern pentru aprobarea sumei în vederea reabilitării zonei exterioare. Este de amintit faptul că în luna decembrie, reprezentanţii Primăriei Municipiului Târgu-Jiu transmiteau un comunicat prin care anunţau că stadionul va fi pus în funcţiune în primăvara acestui an.  Acum, termenul a fost devansat şi în funcţie de perioada în care se va ţine licitaţia şi banii alocaţi de Guvern, stadionul ar putea fi folosit din luna iunie a acestui an.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here