Salvamont Gorj, 100% grad de răspuns solicitărilor

Salvamontiștii gorjeni au făcut față cu brio sezonului de iarnă, chiar dacă a fost unul mai lung și cu destul de multe intervenții. Din fericire, salvatorii montani din județul Gorj au reușit să răspundă tuturor solicitărilor, participând la nu mai puțin de 170 de acțiuni de salvare.

Salvamont Gorj se poate mândri cu o echipă de profesioniști, foarte bine pregătiți, care au capacitatea de a interveni prompt la toate solicitările. La sfârșitul acestui sezon, Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj, confirmă că activitatea salvatorilor montani gorjeni a fost una model: “aproape de finalul unui sezon de iarnă, lung, cu peste 170 de acțiuni de salvare, dar trecut cu bine, cu un grad de răspuns de 100% solicitărilor. Dintre cele 171 de persoane salvate, 32 au fost predate serviciilor de Ambulanță și SMURD, iar 12 au fost transportate la spital cu ambulanțele salvamont, echipa gorjeană având în dotare două astfel de autospeciale capabile să intervină și să transporte pacienții în condițiile specifice terenului montan. De asemenea, un caz a fost predat pentru transport la spital elicopterului SMURD, datorită afecțiunilor medicale foarte grave”.
Salvamont Gorj este echipa Consiliului Județean Gorj, beneficiind, astfel de sprijinul necesar pentru prevenirea accidentelor montane și salvarea persoanelor din munți.
Potrivit reprezentanților Salvamont Gorj, urmează o perioadă relativ mai liniștită de intersezoane turistice, perioadă în care vom demara o campanie de verificare și refacere a traseelor turistice montane și marcajelor turistice astfel încât, la începutul sezonului turistic de vară acestea să se prezinte în cele mai bune condiții.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here