Salvați la baraj

Echipa de handbal Energia Târgu Jiu a câștigat grupa a II-a a barajului de menținere/promovare și va continua și sezonul viitor în Liga Națională de handbal masculin. Și Steaua Alexandrion București rămâne în primul eșalon după ce s-a impus în grupa I.

Energia a evitat rușinea retrogradării după ce a câștigat ambele jocuri ale barajului de menținere/promovare în Liga Națională ce a avut loc la București în acest week-end.
Barajul a fost o simplă formalitate pentru grupările din primul eșalon, Energia și Steaua, mult superioare valoric oponentelor din Divizia A.

Străini de caracter
Energia Târgu Jiu a debutat în turneu în fața ocupantei locului 2 din seria B a Diviziei A, CSM Satu Mare. Băieții lui Liviu Andrieș au câștigat la o diferență confortabilă, 36-24, după un început ezitant de meci.
Deși se îndoia de faptul că jucătorii străini vor participa la turneul de baraj, disputat după ce acestora le expiraseră înțelegerile cu clubul gorjean, iată că Liviu Andrieș s-a putut baza pe aceștia incorpore.
În schimb, Dorin Dragnea a refuzat să ia parte la turneul de la București, preferând să-și vadă de drumul lui. De asemenea, Dinescu și Apolzan au lipsit din motive medicale.
CSM Satu Mare le-a dat emoții oltenilor în primele minute când s-au desprins la 4-0, dar nu a fost decât un foc de paie. Chiar dacă au marcat primul gol în minutul 5, handbaliștii din Târgu- Jiu au egalat situația pe tabelă la jumătatea primei părți, 7-7.
Meciul s-a jucat, practic, până la pauză când Energia a intrat la vestiare cu şase goluri avans, 17-11.
Frații Mănescu, Bogdan și Alexandru, au fost principalii protagoniști la reluare, cei doi reușind împreună nouă goluri, iar Energia și-a dublat avansul până la finalul jocului.
Energia a abordat jocul cu CSM Satu Mare în următoarea componență: Marinko Kekezovic 8g, Bogdan Mănescu 6g, Florin Acatrinei 5g, Adrian Sifre Flores 5g, Dan Ilieş 3g, Alexandru Mănescu 3g, Vlad Stoica 3g, Paul Giotoiu 2g, Alvaro Rodriques 1g, George Şelaru, Cristian Antonaru, Andrei Enache, Tadas Stankevicius, Filipe Mota, Vali Popescu și Ionuţ Becheru.

Scor și cu Focșani
În cel de-al doilea joc al barajului de menținere în Liga Națională disputat, ieri, Energia a întâlnit echipa de pe locul 4 din seria A a Diviziei A, CSM Focșani 2007. Echipa pregătită de Liviu Andrieș s-a impus și de această dată fără emoții, scor 38-26 (20-13).
„A fost ceea ce ne aşteptam, două echipe mult, mult sub nivelul Ligii Naţionale. Două meciuri fără probleme, o formalitate. De luni ne concentrăm ce vom face anul viitor. Acum nu mai contează ce a fost cu bune şi rele, important ce vom face de acum încolo”, a declarat președintele secției de handbal a clubului Energia, Benedict Geamănu.
Energia termină astfel sezonul pe locul 11 în Liga Națională și, culmea, deși a fost la un pas de retrogradare, va evolua în sezonul următor în Cupa EHF datorită faptului că a disputat finala Cupei României în compania campioanei Minaur Baia Mare.
Alături de Energia, Steaua va continua în Liga Națională după ce a câștigat grupa I a barajului. Steaua București a învins și ea de două ori, 38-22 cu Danubius Galați și 42-25 cu CS Universitatea Cluj.

Reunire pe 4 iulie
Energia Târgu Jiu a intrat în vacanță și puțini dintre actualii jucători vor mai continua la Târgu-Jiu și în campionatul următor. Doar Florin Acatrinei, George Șelaru și Andrei Enache au mai fost ofertați de către șefii clubului gorjean alături de tinerii de perspectivă Alexandru și Bogdan Mănescu.
Rămâne de văzut dacă Energia va continua cu Liviu Andrieș pe banca tehnică sau va aduce un alt tehnician.
Sezonul 2015-2016 debutează pentru olteni pe 19 august când e programată Super Cupa României împotriva campioanei Minaur Baia Mare.
Liga Națională de Handbal Masculin începe pe 23 august, mult mai devreme decât de obicei.

Rezultate baraj de promovare
Grupa I
Danubius Galați – CS Univ. Cluj Napoca 33-28
Steaua București – Danubius Galați 38-22
CS Univ. Cluj – Steaua 25-42

Clasament
1. Steaua 2 2 0 0 80-47 6
2. Danubius 2 1 0 1 55-66 3
3. Univ. Cluj 2 0 0 2 53-75 0
Grupa II
CSM Satu Mare – CSM Focșani 29-26
Energia Târgu Jiu – CSM Satu Mare 36-24
Energia Târgu Jiu – CSM Focșani 38-26

Clasament
1. Energia 2 2 0 0 74-50 6
2. CSM Satu Mare 2 1 0 1 53-62 3
3. CSM Focșani 2 0 0 2 52-68 0
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here