A scăzut numărul cazurilor de malnutriţie

887

La începutul acestui an, potrivit statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, la nivelul județului nostru, 49 de copii erau diagnosticați cu malnutriție. Această afecțiune apare la copii de vârste mici din cauza alimentaţiei deficitare şi afectează toate organele, provocând oprirea creşterii şi dezvoltării copilului. Din fericire, numărul copiilor diagnosticaţi cu malnutriţie a scăzut, la sfârşitul trimestrului II rămânând în evidenţele medicilor gorjeni doar 43 de cazuri.

 

Statistic vorbind, de la an la an scade numărul copiilor cu malnutriție, din județul nostru. Astfel, la sfârșitul lui 2014, în evidenţa DSP Gorj se aflau 76 de copii diagnosticaţi cu malnutriţie. Alţi 47 au intrat în evidenţă, pe parcursul anului 2015, timp în care o parte din ei au ieşit din evidenţele DSP.

În 2016, au intrat în evidențele medicilor 31 de cazuri, la sfârșitul anului rămânând în evidențe 46 de cazuri. În primul trimestru al anului 2017, numărul cazurilor a ajuns la 49, însă, din fericire, a scăzut pe parcursul următorului trimestru. „În primul trimestru al anului în curs au intrat în evidențe 8 cazuri noi, total cazuri rămase în evidențele medicilor fiind 49. Pe parcursul trimestrului II au ieşit din evidenţe 6 cazuri, rămânând 43”, a menţionat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Comparativ cu alte judeţe, Gorjul stă destul de bine în privinţa cazurilor de malnutriţie proteino-calorică.
Totuşi, specialiştii spun că, din păcate, numărul acestora a cunoscut o uşoară creştere. Malnutriţia apare la copii de vârste mici din cauza alimentaţiei deficitare şi afectează toate organele, provocând oprirea creşterii şi dezvoltării copilului.
Minodora Sucea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here