Acneea, cum poate fi combătută

462

acneeAcneea se formează la nivelul pielii, şi sunt de fapt acele coşuri în diferite stadii de evoluţie. Mai exact, acneea înseamnă infectarea porilor atunci când pielea nu mai are posibilitatea de a respira datorită excesului de sebum sau nu mai are forţa necesară de a se apăra împotriva bacteriilor existente tot timpul la nivelul acesteia.

În mod firesc, acneea poate fi prevenită dacă se ţine o igienă strictă asupra pielii.

Sfaturi care previn acneea:

Păstrează-ţi tenul curat

3165_273_3_machiajPentru a sprijini tenul să păstreze cât mai puternică acea barieră de protecţie, spală-l în fiecare zi cu apă caldă şi gel pentru faţă, chiar dacă nu foloseşti produse de machiaj. Dimineaţa se va spăla faţa obligatoriu, deoarece peste noapte aceasta transpiră, iar seara pentru că tenul este murdar din cauza prafului, poluării sau a produselor de machiaj.

După ce îţi cureţi faţa cu apă nu folosi nicio cremă pentru a lăsa pielea să respire.

Exfoliază pielea

O dată pe săptămână, exfoliază-ţi tenul pentru ca porii tăi să poată respira în voie şi astfel să ai o piele sănătoasă. Exfolierea se face folosind o cremă specială sau eventual cu un burete special pentru acest lucru.

După acest banal tratament cosmetic, clăteşte bine tenul cu apă caldă şi foloseşte o cremă puţin hidratantă.

Ai grijă la machiaj

Chiar dacă tenul tău nu este sensibil, foloseşte pentru machiaj produse dermatocosmetice, care să nu încarce tenul. În acelaşi timp, este indicat să nu aplici pe faţă un strat considerabil de machiaj. Trebuie să nu foloseşti fondul de ten care nu lasă tenul să respire, dar nici cosmeticele sub formă de cremă (fardul de obraz care are acelaşi rol ca şi fondul de ten).

Nu pune mâna pe faţă

O mulţime de femei din întreaga lume au obiceiul de a-şi atinge faţa cu mâinile, fără măcar să îşi dea seama.

Trebuie să fii foarte fermă de faptul că indiferent că te afli în maşină, la birou sau la cumpărături, mâinile tale au o groază de bacterii care, în contact cu pielea ta, poţi declanşa apariţia acneei.

Deci, dacă ai senzaţia de mâncărime, doar un şerveţel curat este soluţia.

Nu extrage coşurile

Deşi majoritatea fac acest lucru, datorită aspectului inestetic, este recomandat să nu storci coşurile. Ce poţi face este să le camuflezi cu ajutorul unui baton corector care va reduce remarcabil din aspectul deloc plăcut şi care le va usca destul de repede. Stoarcerea lor poate produce infecţii asupra pielii.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here