Alegeţi o alimentaţie cât mai naturală

436
alimentatiaSe spune că omul este, de fapt, ceea ce mănâncă. Trebuie să decidem dacă trăim pentru a mânca sau mâncăm pentru a trăi! Să nu uităm să avem măsură în toate. Este bine să ştim ce ne face rău pe termen lung.

Bolile de care suferă omul sunt determinate, în mare măsură, de alimentaţie şi pot fi vindecate pe calea unei alimentaţii corecte. De ce să nu anticipăm şi să evităm impactul cu boala cât timp ne bucurăm de sănătate? În alimentaţia crudă se află secretul sănătăţii pe care îl căutăm adesea fără succes.

O alimentaţie din crudităţi este bine aleasă. Acestea ajută la eliminarea toxinelor. Astfel se recapătă forţa vitală pierdută printr-un regim de viaţă nesănătos.
Ca definiţie, alimentaţia reprezintă un aport de substanţe nutritive. Procesul de digestie este un mare consumator de energie. După o masă copioasă apare o stare de somnolenţă, nivelul de energie scade iar organismul se concentrează pe prelucrarea alimentelor şi uneori chiar pe anihilarea toxinelor. Cu cât alimentaţia este mai apropiată de natură, cu atât energia consumată în procesul de digestie este mai mică, iar cea oferită organismului este mai mare. Avantajele unui stil de alimentaţie natural sunt nenumărate: sănătate, energie, echilibru fizic şi psihic, tinereţe, vitalitate, imunitate.
Dar alimentaţia naturală, la fel ca şi multe din acţiunile spirituale, ţine foarte mult de educaţie şi de mentalitate. Complacerea în anumite condiţii improprii denotă, de cele mai multe ori, o doză de slăbiciune, teamă şi lipsa perspectivelor. Alimentaţia naturală nu se poate realiza pe deplin şi cu efectele dorite dacă o folosim doar la nivel exterior, cu gândul la mâncare sau ca un scop alăturat ideii de sănătate. Având fiecare un fond educaţional bazat pe sisteme tradiţionale de idei şi teorii despre cum se trăieşte viaţa şi care este sensul ei putem ajunge la un hop al schimbării, al înţelegerii deciziei şi transformării sincere şi reale a întregii noastre vieţi.
Un organism slăbit nu poate să se apere de boală. Pentru a se vindeca, are nevoie de un aport energetic suplimentar, care nu vine neapărat prin procesul alimentar dar care poate fi găsit în alimentele crude, neprelucrate termic sau chimic. Această energie nu stă în caloriile din proteine, glucide sau lipide ci în acea energie cu care este încărcată orice formă de viaţă, o energie cu o valoare infinită şi care duce la posibilităţi de vindecare prin încărcătura de energie subtilă generată de procesele vitale ale entităţii ce le-a creat, energie care se pierde inutil prin procesul de gătire a mâncării, proces care a devenit o obişnuinţă pentru majoritatea oamenilor. Cei ce mănâncă acele produse prelucrate termic nici nu-şi dau seama că introduc în organism un material inert, care a pierdut deja calităţile vitale. Astfel că fructele, legumele, laptele, mierea, seminţele, toate acestea devin surse de energie organică, energie care este maximă în alimentele crude. Având o bază materialistă, se consideră că aceste pierderi se pot compensa cu tot felul de înlocuitori, pastile şi suplimente nutritive obţinute prin procese de sinteză chimică, ceea ce nu este tocmai adevărat. Pare incredibil, dar cu cât alimentaţia este mai sofisticată, mai industrializată, mai trecută prin foc, cu atât este mai nocivă şi mai toxică.
Cei care doresc să fie sănătoşi ar trebui să utilizeze o alimentaţie formată integral din crudităţi. În timp ce hrana preparată termic, numită şi hrană moartă, impurifică sângele, slăbind organismul, prin crudităţi, prin hrana vie, toate toxinele sunt dizolvate şi eliminate. Mai explicit, în bucătăria naturistă nu există aragaz, în schimb este indicat un robot de bucătărie. Se recomandă reducerea sau renunţarea la grăsimile de origine animală şi reducerea sau eliminarea produselor sărate, afumate, conservate, precum şi renunţarea la fumat şi la consumul de alcool. Nu în ultimul rând, indicată este evitarea stresului printr-un trai în armonie şi echilibru.
Sănătatea este accesibilă doar printr-o mentalitate sănătoasă, deoarece fără sănătate nu avem acces la propria realitate şi autocunoaştere.
Cristina RĂSCOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here