Alimente care au capacitatea de a vindeca

457

alimente care vindecaSunt foarte multe alimente nutritive şi sănătoase pentru organismul nostru, dar unele dintre ele se remarcă în special prin proprietăţile care grăbesc vindecarea atât la interior cât şi la exterior. În continuare vă prezentăm câteva alimente care luptă cu celulele canceroase, dar şi colesterolul prea mare.

Cireşe

Cireşele sunt fructe cu puteri tămăduitoare. Sunt nutritive, dar conţin şi puţine calorii. De asemenea, cireşele au un ingredient care are puterea de a combate inflamaţiile, dar şi a cancerului. Anumite studii au demonstrat că aceste fructe conţin anumiţi compuşi care nu dau voie celulelor canceroase să se multiplice, până la urmă chiar distrugerea lor, fără a afecta celulele sănătoase. Cireşele au şi proprietăţi antivirale şi antibacteriene.

Fasole

alimente vindecaFasolea este un aliment cu multe calităţi. Conţine foarte puţin colesterol, stabilizează nivelul de zahăr din sânge, are un aport în producerea insulinei, activează digestia şi ţine cancerul departe de organismul uman. Fitochimicale din fasole ar putea proteja organismul de celule canceroase. În plus, fasolea se opune dezvoltării celulelor şi a tumorilor canceroase – studii au demonstrat că femeile care obişnuiesc să aibă la masă de două ori pe săptămână fasole, sunt mai puţin supuse riscului de cancer la sân. Plus că fasolea conţine antioxidanţi care păstrează tinereţea interioară, şi în special pe cea exterioară.

Kiwi

Aceste fructe verzi conţin foarte multă vitamina C (mai multă decât în portocală), fibre mai multe decât merele şi o cantitate de potasiu mai mare decât în banane. Toate acestea clasează kiwi în topul celor mai sănătoasă alimente, dar şi datorită faptului că luptă contra bolilor de inimă, a accidentelor vascular cerebrale, cancer sau afecţiuni respiratorii. Kiwi are şi puterea de a reduce şi preveni producerea de cheaguri în sânge. Persoanele care consumă mult kiwi au valori scăzute de colesterol, precum şi tensiunea arterială scăzută. Kiwi este indicat în special persoanelor care au cancer, boli de inimă.

Spanac

Se cunoaşte faptul că spanacul este sănătos, dar ceea ce se ştie mai puţin este faptul că spanacul este bun în a preveni boli oculare, activează funcţionarea creierului şi luptă contra afecţiunilor de colon, cancer la sân, boli cardio-vasculare, probleme ale prostatei şi demenţă. Consumul de spanac reduce tensiunea arterială şi menţine sănătatea oaselor. Conţine foarte multă vitamina K, calciu, vitaminele A şi C, folaţi, magneziu, dar şi fier. Este indicat a se consuma aproape zilnic, proaspăt (în salate) dar şi împreună cu alte alimente. Dar, proaspăt este cel mai bun, deoarece organismul va beneficia din plin de calităţile lui remarcabile.

Ceapa

Deşi nu e agreată de mulţi din cauza mirosului pe care îl imprimă respiraţiei, ceapa este alimentul care ar trebui inclus foarte des în alimentaţie. Luptă contra cancerului datorită enzimelor pe care le conţine şi favorizează somnul adânc şi odihnitor. Sulfaţi din ceapă au rol de reducere a presiunii arteriale şi a colesterolului. Prin consumul de ceapă se preîntâmpină pierderea masei osoase prin inhibarea eliminării calciului din corp. În acelaşi timp, ceapa este un bun antioxidant şi prin ingredientele conţinute reduce inflamaţiile şi simptomele cauzate de diverse alergii.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here